Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

STAR και ALPHA διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 12:00 – 16:00 η διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της 1ης διεθνούς έκθεσης γούνας έξω από το εκθεσιακό κέντρο  ExpoAthens στην Ανθούσα Αττικής.
Η δυναμική παρουσία των διαδηλωτών λειτούργησε αποτρεπτικά για πολλούς επισκέπτες, αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που έφυγαν χωρίς τελικά να την επισκεφθούν, φοβούμενοι της αντιδράσεις των φιλόζωων και το σχετικό γιουχάισμα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων (110 σωματεία) και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (23 σωματεία) εκφράζουν σε σχετική ανακοίνωση την απογοήτευση και δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο τα κανάλια STAR και ΑLPHA «κάλυψαν» την είδηση, αφού κατά τη συνήθη τακτική τους έκαναν το άσπρο – μαύρο και παρουσίασαν ως κοινούς βάνδαλους και τρομοκράτες τους διαδηλωτές.
«Θα θέλαμε όμως να ρωτήσουμε ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες; Αυτοί που διαλαλούν τη φρίκη της βιομηχανίας της γούνας ή εκείνοι που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτήν; Ποιοί είναι οι πραγματικοί βάνδαλοι;

Αυτοί που πετάνε κόκκινη μπογιά αντιδρώντας για το αίμα των εκατομμυρίων γουνοφόρων ζώων που χύνεται άδικα στον βωμό του χρήματος ή εκείνοι που χύνουν το αίμα των ζώων αυτών εξοντώνοντάς τα με τους πιο βάναυσους τρόπους, αφού τα υποβάλουν σε μια εξαθλιωμένη και σύντομη ζωή;».
Παράγουν μετά από φριχτές διαδικασίες που είναι ιδιαιτέρως βλαβερές και για το περιβάλλον ένα άχρηστο για την εποχή μας - αφού πια δε ζούμε στις σπηλιές φορώντας δέρματα και κουφάρια  - προϊόν πολυτελείας προς χάριν του κέρδους και της ματαιοδοξίας.
Εύλογο το ερώτημα που θέτουν τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας. Η κυβέρνηση πως δικαιολογεί το γεγονός ότι, ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, επιδοτείται με εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των βαριά φορολογουμένων πολιτών ένας κλάδος που δεν είναι από μόνος του βιώσιμος;
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία τονίζουν:
Όσον αφορά τις διαβεβαιώσεις των γουνοποιών ότι η γούνα είναι «οικολογικό προϊόν» θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι πραγματικά θα μας προκαλούσαν γέλια τα αστεία επιχειρήματα τους, αν μπορούσαμε έστω για λίγο να ξεχάσουμε από πού προέρχεται η πρώτη ύλη.


Γιατί αλήθεια πώς μπορεί να είναι «οικολογικό» ένα προϊόν όταν για την κατεργασία του χρησιμοποιούνται ασύστολα τοξικές ουσίες, ενώ παράγονται τόνοι αποβλήτων από τα χιλιάδες εκτρεφόμενα ζώα;
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο, ώστε αργά ή γρήγορα να καταργηθούν στην χώρα μας οι αιματοβαμμένες βιοτεχνίας γούνας, όπως έγινε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου σταμάτησε να χύνεται το αίμα χιλιάδων ζώων για να κερδοσκοπούν οι ολίγοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου