Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Παλεύουν να σώσουν την σκυλίτσα που μοιάζει με μούμια...


Το δύστυχο ζώο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, και μοιάζει περισσότερο με μούμια παρά με σκύλο είναι η ταλαίπωρη  Willy. Την εντόπισαν η Ιωάννα και  η Άντζυ, μεταξύ Δήλεσι και Χαλκουτσίου, να περιφέρεται σαν ζωντανή - νεκρή.  Αφού την έπιασαν και την έβαλαν στο αυτοκίνητο την περασμένη Κυριακή στη συνέχεια την μετάφεραν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας στο Κορωπί για να την δει κτηνίατρος.

Κάποιοι είπαν ότι μπορεί να έπεσε - σε πολύ νεαρή ηλικία - σε ασβέστη και να κάηκε ή να πάσχει από χρόνια σαρκοκοπτική ψώρα, την οποία πιθανότατα της μετέδωσε η μητέρα της στη γέννα. Γι’ αυτό το δέρμα της ξεραίνεται και πέφτει… Ευτυχώς οι βιοχημικές εξετάσεις της βγήκαν καλές, τα νεφρά και το συκώτι του ζώου δεν έχουν πειραχθεί.

Όμως ο κτηνίατρος εξαιτίας της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης της, είναι επιφυλακτικός, άλλωστε πάσχει από ερλιχίωση και το αν πάσχει και από καλαζάαρ θα το ξέρουμε τις επόμενες μέρες.

Η Willy τρώει με όρεξη και για την ώρα παίρνει και αντιβίωση. Όποιος θέλει πάντως να επισκεφτεί τη μικρούλα - χαίρεται ιδιαίτερα όταν βλέπει ανθρώπους και κουνάει όσο μπορεί την ουρίτσα της με λαχτάρα – μπορεί να το κάνει. Βρίσκεται στο Κορωπί (Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία, κλουβάκι Β15, τηλ. 2106020202). Εκεί είναι και ο καλός της άγγελος, η Ελίνα, την οποία ευγνωμονούμε για όσα προσφέρει.


Ο Βασίλης και η Ιωάννα έχουν αναλάβει τα πάντα για την ώρα, όμως κανείς δεν ξέρει το κόστος της θεραπείας αν και εφόσον το ζωάκι τελικά επιβιώσει. Η μάχη που δίνει είναι μεγάλη και όσοι βρίσκονται κοντά της παλεύουν να την απαλλάξουν από τις πληγές και τον πόνο.
Μετά τη θεραπεία της θα χρειαστεί ένα πραγματικά φιλόξενο σπίτι. Αν χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να βοηθήσετε την Willy καλέστε στο τηλέφωνο: 6945236969.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου