Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το γλύτωσαν από τη μαρτυρική ζωή του στην Ικαρία


Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων σε μια από τις εκστρατείες του για τη διάσωση κακοποιημένων ζώων στο νησί της Ικαρίας, εντόπισε πριν από μερικές μέρες έναν σκύλο, στην κατάσταση που βλέπετε στη φωτογραφία.
Το ζώο ήταν δεμένο από τον ιδιοκτήτη του, ενώ δεν μπορούσε καν να περπατήσει, και ενώ είχε κατάγματα και στα δύο πόδια του αλλά και στη λεκάνη. Ο δύστυχος σκύλος παρουσίαζε σημάδια αναιμίας και έφερε και μια πληγή στο σώμα του. Αν και το ζώο ήταν πολυτραυματίας (προφανώς μετά από χτύπημα με όχημα) κανένας δεν φρόντισε να το μεταφέρει σ’ έναν κτηνίατρο, ώστε αυτό το πλάσμα που υπέφερε την μαρτυρική ζωή του, να σταματήσει να πονά.

Τελικά με τη βοήθεια των τοπικών αρχών (Αστυνομίας και Κτηνιατρικής Διεύθυνσης) και κάνοντας χρήση του νομικού πλαισίου που υπάρχει – αν και ελάχιστες φορές εφαρμόζεται – την περασμένη εβδομάδα το ζώο κατασχέθηκε και απομακρύνθηκε από τον άσχετο, αδιάφορο και βάρβαρο ιδιοκτήτη του…
Ο σκύλος βρίσκεται από την προηγούμενη Παρασκευή σε κτηνιατρείο στο Μαρούσι και εκεί οι άνθρωποι που τον φροντίζουν, προσπαθούν να τον κάνουν να σταθεί στα πόδια του.
Αλήθεια στην εναλλακτική και «προοδευτική» κατά τα άλλα Ικαρία πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στα ζώα;
Όπως διακρίνεται στηνφωτογραφία ο ιδιοκτήτης του ζώου το «φρόντισε» τυλίγοντας το ένα του πόδι με ταινία και ξυλαράκια φτιάχνοντας του έναν νάρθηκα…
Εκεί που η άγνοια γίνεται μαρτύριο…

3 σχόλια:

  1. μέσα στις όλες εγκληματικές ενέργειες κατά των ζώων που διαπράττονται όχι μόνο στα νησιά ή στην ύπαιθρο, η παρουσίαση αυτού του άρθρου είναι λίγο αστεία...Ειδικά όταν οι αναγνώστες ήδη θα ξέρουν τη συνεχόμενη συνεργασία του νησιού με την GAWF για τις ενημερωτικές επισκέψεις και τις εκστρατείες στο νησί με σκοπό τη στείρωση και τη μέριμνα για τα "βαρελόσκυλα" και τα αδέσποτα... Οπότε, πριν τη δημοσίευση, μια μικρή έρευνα θα βοηθούσε...
    http://www.gawf.org.uk/index.php?page=news

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεκτή η κριτική... αλλά αυτό λέμε στην αρχή "Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων σε μια από τις εκστρατείες του για τη διάσωση κακοποιημένων ζώων στο νησί της Ικαρίας, εντόπισε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο δεν είναι προσβλητικά γενικευτικό? "Αλήθεια στην εναλλακτική και «προοδευτική» κατά τα άλλα Ικαρία πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στα ζώα;" εσείς δηλ το θεωρείτε δημοσιογραφικά ορθό να κατηγορείτε έτσι τους κατοίκους όλους????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή