Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Έξι μήνες φυλακή επέβαλαν στον δράστη που έκοψε με κουζινομάχαιρο τ' αυτιά σκύλου!




Χθες δικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση του Σωκράτη Ακριτίδη, κάτοικου Λευκώνα Σερρών, ο οποίος στις 22 Νοεμβρίου του 2009 έκοψε τα αυτιά ενός αδέσποτου σκύλου με κουζινομάχαιρο! 

Η φρικιαστική διαδικασία του βάρβαρου ακρωτηριασμού του ημιαίμου γερμανικού ποιμενικού κράτησε πάνω από μισή ώρα ενώ το άτυχο ζώο ούρλιαζε από τους αφόρητους πόνους.

Οι γείτονες κάλεσαν τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών δύο μέρες μετά - εξηγεί στο zoosos.gr - η Ζωή Κοντού, πρόεδρος του Φ.Ο.Σ., και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.  «Όσοι άκουγαν το ζώο να ουρλιάζει, όταν δεν έβγαλαν άκρη με την Αστυνομία, και με την απαιτούμενη διαδικασία, έτρεξαν σε εμάς, για να το καταγγείλουν, ώστε να χειριστούμε και αυτή την υπόθεση κακοποίησης. Τελικά ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και ομολόγησε» τονίζει η κα Κοντού.
Η δίκη είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν, και χθες ο δράστης απουσίαζε έχοντας επικαλεστεί ασθένεια. Όμως η υπόθεση εκδικάστηκε  αν η Εισαγγελία έθετε πολλά αδικαιολόγητα εμπόδια κατά την διεξαγωγή της διαδικασίας. Τελικά δόθηκε προς μεγάλη ικανοποίηση των φιλόζωων, η μέγιστη των ποινών σύμφωνα με τον νόμο 3170/2003, δηλαδή 6 μήνες φυλάκιση!

Κάτι είναι και αυτό τελικά αν σκεφτείτε ότι στην τελευταία υπόθεση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, που αφορούσε σε θανάτωση και μάλιστα με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο 4 κουταβιών, ο δολοφόνος έπεσε στα μαλακά με μόνο 3 μήνες!

Είναι σημαντικό πάντως τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες δημιουργούν δεδικασμένο να λαμβάνουν την δέουσα δημοσιότητα για τον παραδειγματισμό όλων.

Μόνο με την αυστηροποίηση των ποινών εκ μέρους της Πολιτείας αλλά και την εφαρμογή των ποινών αυτών από την Δικαιοσύνη θα μπορέσουμε να επιτύχουμε την πρόληψη αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των «ανθρώπων» εκείνων που κακοποιούν, βασανίζουν, δολοφονούν ζώα ή τους επιφυλάσσουν τρισάθλιες συνθήκες μαρτυρικής ζωής…

5 σχόλια:

  1. https://www.facebook.com/profile.php?id=100002458416751&sk=wall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Τ ΑΥΤΙΑ.... ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!!!!!!!!
    ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΗ, ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΥ. ΤΡΕΙΣ Ή ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ε???? ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝΕ ΦΥΛΑΚΗ 3 Η 6 ΜΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΖΩΩΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙ ΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΣ... ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΑ ΟΡΙΑ Κ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Κ ΘΑ ΒΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ.. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή