Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δεν τους επέτρεψε να σώσουν αμέσως το ζώο


Σήμερα το πρωί η Αλεξάνδρα Ρέτσου, εθελόντρια που φροντίζει αδέσποτες γάτες στην περιοχή της Λ. Πατησίων διαπίστωσε ότι υπάρχει εγκλωβισμένο ζώο, πιθανότατα τραυματισμένο, που φωνάζει στον ακάλυπτο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, επί της Πατησίων 288.
Παρ’ όλες τις επίμονες εκκλήσεις της προκειμένου να της επιτραπεί η είσοδος ώστε να απεγκλωβίσει το ζώο, η διευθύντρια δήλωσε ότι «δεν έχει χρόνο να ασχολείται με τα ζώα» και ότι θέλει «ταυτότητα σωματείου» να επιτρέψει την είσοδο.
Τα ίδια δήλωσε και στην Πυροσβεστική που έφτασε εκεί για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό του ζώου. Ούτε οι παροτρύνσεις των ανδρών της Π.Υ. στάθηκαν αρκετές ώστε να την πείσουν να τους αφήσει να φτάσουν στον ακάλυπτο.

Όπως είπε στο www.zoosos.gr η Βιβή Κατηφόρη, ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου «Αδεσποτολόγιο»: «Δεν κυκλοφορούμε ακόμα (!) με σήματα που να αναγράφουν “Αδεσποτολόγιο” λες και είμαστε πράκτορες του FBI. Είμαστε στις δουλειές μας γι’ αυτό ήταν δύσκολο εκείνη τη στιγμή να στείλουμε άμεσα αντίγραφο καταστατικού ώστε να πειστεί η διευθύντρια για το ποιοι είμαστε εμείς που νοιαζόμαστε τόσο. Το τηλέφωνο δεν το απαντούσαν, γι’ αυτό και τους στείλαμε επιστολή ώστε να πειστούν και να επιτρέψουν την είσοδο στην εθελόντρια μας ώστε να σωθεί το ζώο».
Ναι μεν πολλά γίνονται αλλά η διευθύντρια θα μπορούσε εξ' αρχής να επιτρέψει την είσοδο στους ανθρώπους που έσπευσαν να εθελοντικά να βοηθήσουν. Η Πυροσβεστική ήταν εκεί, ας καλούσε και την Αστυνομία για να είναι ακόμα πιο σίγουρη.
Λίγη φιλευσπλαχνία δεν βλάπτει…

Τελικά όπως έγινε γνωστό μετά από αρκετές ώρες καθυστέρηση και αφού η διευθύντρια κατασπατάλησε τον χρόνο και των ανδρών της Π.Υ. και των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. επέτρεψε την είσοδο και τη σωτηρία του ζώου, το οποίο αφαίθηκε ελεύθερο στο διπλανό οικόπεδο, αφού εκεί μένει. Ευτυχώς η γατούλα δεν είχε τραυματιστεί!

Η επιστολή που έστειλαν εκ μέρους του φιλοζωικού σωματείου προς την άκαμπτη διευθύντρια είναι η εξής:
Θέμα: Συνεργασία για την διάσωση εγκλωβισμένης γάτας
 
                                                                                                Αθήνα,    11/04/11

Κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε από την εθελόντρια κυρία Αλεξάνδρα Ρέτσου, με την οποία το σωματείο μας συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με στόχο την στείρωση και περίθαλψη αδεσπότων της περιοχής, ότι δεν επιτρέπετε την είσοδο στον ακάλυπτο πίσω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, Πατησίων 288, ώστε να απομακρύνουν γάτα που έχει εγκλωβιστεί εκεί τις τελευταίες 3 ημέρες.
Το ζώο υπάρχει περίπτωση να είναι τραυματισμένο και να χρειάζεται άμεση περίθαλψη. Παρόλα αυτά εσείς ζητάτε αποδεικτικά ότι η κυρία είναι πράγματι μέλος σωματείου και μάλιστα αναφέρατε από ότι πληροφορηθήκαμε ότι δεν έχετε χρόνο να ασχολείσθε με τέτοια θέματα.
Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι δεν επιτρέπετε την είσοδο ούτε στην πυροσβεστική που έχει έρθει να απεγκλωβίσει το ζώο.
Θεωρούμε την συμπεριφορά αυτή πραγματικά απαράδεκτη καθώς η ζωή του ζώου μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε τι τύπου αποδεικτικά θέλετε να σας αποστείλουμε ώστε να επιτρέψετε τον απεγκλωβισμού του ζώου, που όχι μόνο μπορεί να χρειάζεται άμεση κτηνιατρική βοήθεια, αλλά επιπλέον πιθανότατα ενοχλεί και τους περίοικους με τα κλάματά του.
Αν δεν θέλετε να συνεργαστείτε με την κυρία Ρέτσου, μπορεί να προσέλθει εκεί ιδρυτικό μέλος του σωματείου μας με φωτοτυπία του καταστατικού μας όπου αναγράφονται τα ιδρυτικά μέλη, ώστε να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για φιλοζωικό σωματείο που ενδιαφέρεται να απεγκλωβίσει τη γάτα.
Παρακαλούμε για την άμεση συνεργασία σας
Ακριβή Κατηφόρη
Πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτολόγιο»
Μέλους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 Φιλοζωικών Σωματείων
Επικοινωνία: adespotakia@gmail.com».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου