Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τον ξυλοκόπησε τόσο που του έκοψε το αυτί


Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως μας εξηγεί η Ροζίνα Χριστοδουλάτου, εθελόντρια του Φιλοζωικού Συλλόγου Ελευσίνας, κάποιοι την ειδοποίησαν ότι ένας μαύρος σκύλος που κακοποιήθηκε από έναν άνδρα το πρωί της 29ης Μαρτίου στην οδό Ιωάννου Αγάθου (29-43) περιφέρεται στην περιοχή.
Πράγματι το ζώο το εντόπισαν και τότε διαπίστωσαν ότι το ταλαίπωρο είχε φάει τόσο ξύλο από τον ανώμαλο που το χτύπησε αλύπητα, γι’ αυτό και έχει αποκολληθεί σχεδόν ολόκληρο το αυτί του.
Τα μέλη του σωματείου που καθημερινά παλεύουν με το χάος και τα εγκλήματα που υφίστανται τα ζώα και στην Ελευσίνα, πήραν τον σκυλάκο και τον μετέφεραν στον κτηνίατρο.

Ο σκυλάκος, ο Άλντο, επειδή είναι εξαιρετικά τρομαγμένος, δεν τα πάει και τόσο καλά με τους άνδρες, γιατί προφανώς του θυμίζουν αυτά που έχουν τραβήξει στα χέρια κάποιου άνδρα που εκφράζει τον ανδρισμό του κακοποιώντας…
Ο κτηνίατρος τελικά με πολύ κόπο κατάφερε να ναρκώσει τον Άλντο και δυστυχώς να κόψει σχεδόν ολόκληρο το αυτί του, το οποίο κρεμόταν για μέρες. Η πληγή δεν μπορούσε να επουλωθεί χωρίς ράμματα.

Ο Άλντο τα πηγαίνει καλά με τα σκυλιά γενικώς, και κάνει την ανάγκη του μόνο έξω. Κάνει άνετα και βόλτα με λουρί. Φοβάται ο δύστυχος μόνο τις γατούλες και τους άνδρες. Μόλις τελειώσει η θεραπεία του και βγάλει το κολάρο, που δεν του επιτρέπει να γλύφει την πληγή, θα φιλοξενηθεί στο καταφύγιο της Ελευσίνας έως ότου βρεθεί ένα ασφαλές σπίτι γι’ αυτόν.
Η μεταφορά του Άλντο στο σπίτι που θα φιλοξενηθεί – για μια εβδομάδα μέχρι να επουλωθεί η πληγή και να ολοκληρώσει την αντιβίωση – θα γίνει από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Ελευσίνας. Το φαγητό και τα φάρμακά του είναι επίσης καλυμμένα.
Όποιος μπορεί να τον φιλοξενήσει για μια εβδομάδα ας καλέσει στο 6942830897 (Ροζίνα) ή στο 6945951238 (Μυρτώ).
Ο υπάνθρωπος που διέπραξε αυτό το έγκλημα καταζητείται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου