Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

«Της ζήτησαν και τα ρέστα» επειδή κατήγγειλε τον φονιά των κουταβιών!



Με την ποινή της τρίμηνης φυλάκισης (με αναστολή λόγω λευκού ποινικού μητρώου) καταδικάστηκε το ανθρωπόμορφο κτήνος, που σκότωσε με φτυάρι πέντε κουτάβια στις 9 Φεβρουαρίου 2010 στις Σέρρες. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών στις 6 Απριλίου 2011 με πρόεδρο την κα Παναγιωτακοπούλου και εισαγγελέα την κα Θεοφίλη Επιγαρίδου αποφάσισε αυτή την ελάχιστη ποινή και δεν εξάντλησε ούτε τα περιθώρια, που ο νόμος δίνει, ούτε μελέτησε την ουσία της υπόθεσης.

Μάλιστα ρώτησαν την αυτόπτη μάρτυρα ποιό ήταν το έννομο συμφέρον που είχε (!) ώστε να καταγγείλει τον εγκληματία… Κάτι τέτοιο σύμφωνα με την λογική του δικαστηρίου πρέπει να το κάνει μόνο ένα φιλοζωικό σωματείο…
Αφού δεν της είπαν «τι σε νοιάζει εσένα και ανακατεύεσαι σε ξένες δουλειές;» πάλι καλά να λέμε...

Η Ζωή Κοντού δικηγόρος και πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών μας εξηγεί: «εξαιρετικά υποτιμητική και αποπροσανατολιστική ήταν και μια φράση της εισαγγελέως προς τη μάρτυρα.
Όταν ο δικηγόρος υπεράσπισης του δράστη - ο οποίος ήταν φυσικά απών - είπε ότι τα κουταβάκια, που ήταν μόλις πέντε ημερών (!), τον ενοχλούσαν (!) η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο ότι τα κουτάβια δεν είχαν γεννηθεί στην αυλή του δράστη και γείτονα της αλλά ούτε και στο δικό της σπίτι, παρά στον απέναντι δρόμο.
Τότε η εισαγγελέας ρώτησε την αυτόπτη μάρτυρα, "ενοχλούσαν τα κουτάβια;".  Η μάρτυρας απάντησε πως όχι, καθώς ήταν μόλις πέντε ημερών, δηλαδή πολύ μικρά για οτιδήποτε πέραν του ύπνου και του θηλασμού.
Τότε η εισαγγελέας κατέληξε σ’ ένα ανόητο συμπέρασμα "καλά εσείς οι φιλόζωοι μπορεί να νομίζετε ότι δεν ενοχλούν, οι άλλοι όμως ενοχλούνται!!  Αυτά τα απίστευτα σε αίθουσα δικαστηρίου στην πολιτισμένη Ελλάδα του 2011!"».
Διαβάστε επίσης:


Αύριο δικάζεται ο εγκληματίας που σκότωσε με φτυάρι κουτάβια στις Σέρρες


http://zoosos.blogspot.com/2011/04/blog-post_1127.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου