Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Δεμένα περιμένουν τον θάνατο από πνιγμό, ασιτία ή αφιδάτωση


Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου τον προηγούμενο μήνα με τις έντονες βροχοπτώσεις, δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ανησυχούσαν για τους δεκάδες ιδιόκτητους σκύλους, που βρίσκονταν δεμένοι χωρίς καμία προστασία και εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Είναι περιττό να τονίσουμε πως τέτοια περιστατικά χαρακτηρίζουν βάρβαρες και απολίτιστες κοινωνίες. Υπενθυμίζουμε όμως πως αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν κακοποίηση των ζώων και τιμωρούνται από την ελληνική νομοθεσία.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου κατήγγειλε τα περιστατικά στις αρμόδιες αρχές. Το θέαμα των αλυσοδεμένων και σκελετωμένων σκύλων δεν είναι μόνο έγκλημα αλλά αποτελεί και δυσφήμιση για την τουριστική Χίο.
 Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει εδώ και οι «ιδιοκτήτες» των ζώων πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως εάν δεν μπορούν να συντηρούν τα σκυλιά, τα  γατιά ή τα άλλα ζώα όπως πρέπει, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου.

Μόλις το νέο νομοσχέδιο «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» ψηφιστεί θα επιβάλλει σοβαρές ποινές σ’ εκείνους που κακομεταχειρίζονται ανερυθρίαστα τα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου