Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Πωλούσαν μωρά αλεπουδάκια στο κέντρο της Ηλιούπολης!


Ναι συνέβη και αυτό. Δύο επιτήδειοι, άγνωστο πως, βρήκαν δύο μωρά αλεπουδάκια (μόλις 30 ημερών) και θέλησαν να τα πουλήσουν. Το θράσος τους ήταν τέτοιο που έβαλαν και αγγελία στο ageliopolis.gr  στην οποία ανέφεραν ότι πωλούν τα μικρά 300 ευρώ το ένα!

Μόλις η αγγελία έγινε γνωστή στον κύκλο των φιλόζωων - που πασχίζουν για να περισώσουν ότι απομεινάρι της άγριας ζωής έχει παραμείνει σε αυτή την χώρα - η «παγίδα» στήθηκε.

Σήμερα το πρωί εθελοντής της ομάδας στο facebook «Ισχύς εν τη ενώσει» σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων εμφανίστηκε ως αγοραστής των άγριων ζώων. Το ραντεβού δόθηκε σε τυπογραφείο (!) στην Ηλιούπολη, καθώς εκεί οι άθλιοι κρατούσαν μέσα σε κλουβί τα αλεπουδάκια.
Μόλις ξεκίνησε η συναλλαγή έκαναν έφοδο οι άνδρες του Α.Τ. Ηλιούπολης και οι υπάλληλοι του Δασαρχείου Αθηνών.
Ο Πέτρος Καπερναράκος, υπεύθυνος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. μας εξηγεί: "Τα ζώα κατασχέθηκαν, δόθηκαν στον εθελοντή και εκείνος τα μετέφερε μέχρι τον Πειραιά. Στις 17:00 ταξίδεψαν με ιπτάμενο δελφίνι μέχρι την Αίγινα. Και εκεί θα παραμείνουν στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων μέχρι να μεγαλώσουν και να τσιπαριστούν".
Οι δράστες, οδηγήθηκαν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για κατάθεση στο Α.Τ. Ηλιούπολης, όμως εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους καθώς το εμπόριο άγριων ζώων είναι πτέσμα... 

Ως που θα φτάσει η κατάντια μας; Πόσο ακόμα πρέπει να υποφέρουν τα ζώα σε αυτή τη χώρα;
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε αρχικά το vachosradio.blogspot.com δείχνουν πόσο μικρά και απροστάτευτα είναι τα αλεπουδάκια που κάποιοι ανόητοι, οι οποίοι θέλουν να λέγονται άνθρωποι, αλλά στοχεύουν μόνο στο κέρδος, τα στέρησαν από τη μητέρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου