Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Βοηθήστε το έργο της ΑΛΚΥΟΝΗΣ στην Πάρο



Το έργο του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων «ΑΛΚΥΟΝΗ» που βρίσκεται στην Πάρο είναι λίγο - πολύ γνωστό.
Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ότι η περίθαλψη των ζώων και των πτηνών απαιτεί συστηματική δουλειά. Οι εθελοντές και τα μέλη της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε οι συνθήκες για τα τραυματισμένα ζώα και για όσα μένουν μόνιμα στους χώρους του συλλόγου να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της η «ΑΛΚΥΟΝΗ» περιθάλπει και αποθεραπεύει περίπου 200 διαφορετικά είδη τραυματισμένων πουλιών ή άλλων αγρίων ζώων, τα οποία δε θα είχαν φτάσει ποτέ ζωντανά στη Πάρο χωρίς τη βοήθεια των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που οικιοθελώς μεσολαβούν για τη μεταφορά τους.
Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι «μόνιμοι» εθελοντές του συλλόγου που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα στους 30 Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» σε όλη την Ελλάδα.
Όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν το έργο εκείνων που φροντίζουν για την περίθαλψη και την προστασία των αγρίων ζώων στη χώρα μας ας γνωρίζουν πως η δράση των εθελοντών της μεγάλης οικογένειας της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» επικεντρώνεται στους εξής τομείς:

-         Προσφορά εργασίας στις εγκαταστάσεις του νοσηλευτηρίου της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» στις Καμάρες της Πάρου. (Τάισμα και φροντίδα των ζώων, καθαρισμοί, ενημέρωση επισκεπτών κ.τ.λ.).

-         Διαχείριση του υπαίθριου διαφημιστικού – ενημερωτικού περιπτέρου της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» στην Παροικία της Πάρου κατά τους θερινούς μήνες. (Για τους εθελοντές στην Πάρο προσφέρεται δωρεάν διαμονή στον ξενώνα της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» στις Καμάρες).

-         Προσφορά εργασίας στην Αθήνα. (Περισυλλογή και πρωταρχική φροντίδα των ζώων που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα και μεταφορά τους στον Πειραιά από όπου αναχωρούν ακτοπλοϊκώς για Πάρο ή και υποστήριξη στην γραμματεία του συλλόγου στην Αθήνα).

-         Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την αξία της άγριας πανίδας και των κινδύνων που αυτή διατρέχει. (Προβολή διαφανειών ή χρήση άλλων οπτικοακουστικών μέσων με ταυτόχρονη ενημέρωση - συζήτηση με τα παιδιά, προσφορά ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας και προσφορά αρωγής σε κάθε σχετικό πρόγραμμα του εκάστοτε σχολείου).

-         Δημιουργία Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στη περιοχή σας ή αν ήδη υπάρχει σταθμός συνεργασία μαζί του.
Όλοι οι εθελοντές της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» περνούν από προσωπική συνέντευξη, ολιγόωρη ενημέρωση ή πολυήμερη εκπαίδευση - ανάλογα με τη θέση τους - και δεν δεσμεύονται με τον οποιοδήποτε οικονομικό ή νομικό τρόπο απέναντι στο σύλλογο.
Η «ΑΛΚΥΟΝΗ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά εργασίας. Οι εθελοντές της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» είναι ο σκελετός και η κινητήρια δύναμη του συλλόγου.
Όλοι μαζί χτίζουμε ένα ευγενικό και φιλικό περιβάλλον, για την αρμονία της φύσης και την ευτυχία των συνανθρώπων μας.

Θέλετε να βοηθήσετε είτε με εθελοντική εργασία, είτε αγοράζοντας προϊόντα, είτε προσφέροντας χρήματα;
Αν ναι, τότε μπορείτε να ενισχύσεται το έργο της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» με τους ακόλουθους τρόπους:

 Α. Στη μεταφορά και φροντίδα των άγριων ζώων στην Αθήνα.

 Β. Στο ξεκίνημα ενός νέου Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στην πόλη που διαμένω.

 Γ. Στην καθημερινή φροντίδα των ζώων στις κεντρικές εγκαταστάσεις στην Πάρο και για διάστημα τουλάχιστον 15 ημερών.

 Δ. Στη γραμματειακή υποστήριξη, δημόσιες σχέσεις κ.τ.λ.

 Ε. Θέλω να προσφέρω σε είδος (παραφαρμακευτικά υλικά, τρόφιμα κ.ά.)

-         Θέλω να γίνω μέλος της Αλκυόνης προσφέροντας μια ετήσια συνδρομή.

-         Θέλω να οργανώσω μια ενημέρωση με προβολή διαφανειών στο χώρο μου για ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές.

-         Χρειάζομαι πληροφοριακό υλικό.

-         Θέλω να αγοράσω αναμνηστικά μπλουζάκια της «ΑΛΚΥΟΝΗΣ» με το λογότυπό της.
«ΑΛΚΥΟΝΗ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ
ΚΑΜΑΡΕΣ ΠΑΡΟΥ
Τ.Κ. 84400
ΤΗΛΕΦΩΝΟ - FAX ΠΑΡΟΥ: 2284022931
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6944741616

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου