Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τον πυροβόλησαν εξ επαφής!


Ο Τόνυ είναι ένα ημίαιμο λαμπραντόρ περίπου ενός έτος που ζυγίζει μόλις 20 κιλάκια. Από την ασιτία τα πλευρά του διαγράφονται. Δεν είναι στειρωμένος (άλλα όχι για πολύ ακόμη). Πρόκειται για ένα ζώο με πολύ ήπιο και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, που όμως έχει τραβήξει πολλά στα χέρια των ανθρώπων!
Βρέθηκε σε μια απόμερη γειτονιά στη Μάνδρα Αττικής με μια πληγή κακοφορμισμένη. Είχε πυροβοληθεί εξ επαφής! Η μυρωδιά από την πληγή που σάπιζε στην μουσούδα του ήταν φριχτή. Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι μέσα στο σώμα του υπάρχουν σκάγια (!) τα οποία θα παραμείνουν εκεί. Το ζώο ευτυχώς είναι καθαρό και από ερλιχίωση και από καλααζάρ.

Ο ταλαίπωρος Τόνυ που κάποιοι τον αντιμετώπισαν ως ζωντανό στόχο για την εξάσκηση της σκοποβολής τους, έκανε ήδη την πρώτη του επέμβαση. Ο κτηνίατρος του έραψε τον ουρανίσκο. Αργότερα θα γίνει και άλλη μία επέμβαση πλαστικής για να κλείσει ολοκληρωτικά η πληγή και εξωτερικά.
Το ζώο παίρνει αντιβίωση κάθε 12 ώρες.  Προς το παρόν επιτρέπεται να τρώει ΜΟΝΟ πολύ μαλακές τροφές προκειμένου να μην υποφέρει μασώντας. 
Αν θα θέλατε να βοηθήσετε αυτό το ζώο υιοθετώντας το, αφού είναι υγιές και η πληγή του θα επουλωθεί σιγά - σιγά, καλέστε την  Μυρτώ Απαλού στο 6945951238.

6 σχόλια:

  1. ντροπη σ οποιον τ εκανε! θ τιμωρηθει απο τν θεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απαραδεκτα αυτα τα φενομενα τετοιους κτηνοβατες πρεπει να τους απομονωνει η κοινωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή σας ένα τετοιο πράγμα δεν πρέπει να μείνει ανσυνχοριτο σε ένα αθώο πλάσμα που ούτε σας άγγιξε ούτε σας γαυγισε επήσεις ούτε σας επιτέθεικε αλλά μην ανυσηχητε θα το βρείτε από τον θεό. ωστόσο όλοι θα πρέπει να αγαπάμε τα ζώα και να μην τα φοβόμαστε
    να ξέρετε τα ζώα φοβούνται πιο πολύ από τον άνθρωπο
    σε αυτήν την κυνονία που ζούμε όλοι πρέπει να αγαπάμε τα ζώα ακόμα και αν δεν τα συμπαθούμε γιατί αν δεν υπήρχαν αυτά στον κόσμο θα είμαστε μόνοι μας!!! Η σφαίρα αυτή η σφαίρα που έφαγε το μικρο πλάσμα στο κεφάλι ήταν πολύ σοβαρό ατύχημα για ένα ζώο που δεν έχει πειράξει κανέναν μόνο ένα του γαύγεισμα είναι λες και ο κόσμος άλλαξε.<3 <3 <3 <3 Αυτά τα λόγια είναι μόνο ενός 12χρονου κοριτσιού για αυτό εσείς που μιλάτε να το κόψετε... <3 <3 <3 <3 <3 <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να γίνει γρήγορα καλά γιατί αυτά τα χαρούμενα πλασματάκια δεν είναι για να τα πετάς στον δρόμο.Επίσης ελπίζω οι επεμβάσεις να πάνε καλά και το σκυλάκι να μην έχει πάθει τίποτα σοβάρο. Πολλά φιλιά σε αυτό και του εύχομαι περαστηκά. Όποιος το έκανε ελπίζω να πάθει ότι χηρότερο και να μάθει το μάθημά του.Στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά και να θημάστε όλοι ότι η ζωή είναι ωραία και δεν πρέπει να την καταστρέφουμε, ούτε την δικιά μας ούτε κανενός άλλου.Μην ξεχάσω να ευχηθώ καλή δύναμη στο σκυλί και να του δώστε την προστασία που χρειάζεται για να μπορεί να ζήσει όμορφα και ξέχνιαστα το υπόλοιπο της ζωής του. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Να είσε πάντα καλά γερεί και δυνατή.ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΧΑΡΑ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3.PSA PSAPSAPSAPSAPSA Xέρομαι πολύ που υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν αυτά τα αγκελούδια που προσπαθούν να ζήσουν την ζωή τους.<3<3<3<3<3<3<3<3[ΛΟΓΙΑ 12 ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ( ΣΟΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!!!!!!! ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΕΞΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή