Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Καταγγείλτε στην Αστυνομία εκείνους που κακοποιούν τα ζώα!

Την 1 Μαρτίου 2011 το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας (LAWS), σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας πήρε την πρωτοβουλία να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση προκειμένου να προτρέψει εκείνους που γίνονται μάρτυρες κακοποίησης ζώων να καταγγέλλουν επώνυμα στα αστυνομικά τμήματα του νησιού τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων, που γίνονται συχνά μπροστά στα μάτια τους.


Ο φόβος δεν είναι δικαιολογία!
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση και ακούστε την προτροπή των φιλόζωων:
«Όλο και περισσότερο δεχόμαστε κλήσεις στο τηλέφωνο του σωματείου στις οποίες καταγγέλλονται κακοποιήσεις ζώων. Εγκατάλειψη, κακές συνθήκες διαβίωσης και κακή συμπεριφορά από μέρους ιδιοκτητών σκύλων, απαγχονισμοί, πυροβολισμοί, εγκαταλειμμένα γέρικα ιπποειδή, ΠΟΛΛΕΣ φόλες σε όλο το νησί κ.τ.λ.
Τελευταία, έχουμε κατακλυστεί από καταγγελίες για μυστηριώδεις εξαφανίσεις ζώων, μερικών των οποίων βρέθηκαν τα δέρματα αποκεφαλισμένα. Οι καταγγέλλοντες υποδεικνύουν για δράστες μερίδα μεταναστών, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει πλησίον, τόπος συγκέντρωσής τους.
Δυστυχώς, κάθε αναφορά, είναι άχρηστη αν δεν προσκομιστούν στοιχεία.  Δυστυχώς, οι καταγγέλλοντες δεν πάνε στην αστυνομία και παίρνουν το σωματείο για να επέμβει. Δυστυχώς, λίγοι είναι αυτοί που κάνουν  τις καταγγελίες τους επώνυμα.
Καταλαβαίνουμε τον φόβο των πολιτών για τα ζώα τους, κατανοούμε και τις αναστολές που υπάρχουν στο να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά στην αστυνομία. Το σωματείο όμως, πέραν του να βοηθήσει συμβουλευτικά, δεν είναι αστυνομική αρχή και δεν μπορεί να διαλευκάνει καμία υπόθεση χωρίς την βοήθειά σας.
Ξεπεράστε τους δισταγμούς σας και βοηθείστε μας να μάθουμε την αλήθεια μήπως προλάβουμε να σωθούν άλλα ζωάκια. Η μέχρι τώρα ατιμωρησία, δυστυχώς, άφησε ελεύθερους κάποιους να επιδείξουν την βίαιη φύση τους κακοποιώντας και σκοτώνοντας ανυπεράσπιστα ζώα.
Μετά τις εικόνες ντροπής, των κακοποιημένων ζώων,  που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, δυσφημίζοντας την χώρα μας,  το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ., ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των φιλοζωικών σωματείων και με θεαματική ταχύτητα, εξέδωσαν δύο εγκυκλίους προς τις ανά την χώρα Αστυνομικές διευθύνσεις (4/08/10 και 20/01/11), στις οποίες δείχνουν σαφέστατα την απόφαση της πολιτείας να φανεί αμείλικτη σε τέτοια αδικήματα. 
Πηγαίνετε ΑΦΟΒΑ στα Α.Τ. προσκομίζοντας ό,τι στοιχείο έχετε. Η Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας είναι ενημερωμένη, καταγγελίες επώνυμες έχουν ήδη γίνει και η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση.
Για περισσότερες πληροφορίες και για βοήθεια, μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο του σωματείου 6978695200».
Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας
                    L.A.W.S.
        www.lawslefkada.gr                 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου