Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αύριο δικάζεται ο εγκληματίας που σκότωσε με φτυάρι κουτάβια στις Σέρρες


Εκδικάζεται αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση του υπάνθρωπου, ο οποίος δολοφόνησε με φτυάρι τέσσερα άτυχα κουτάβια μπροστά στα μάτια της μητέρας τους στις 9 Φεβρουαρίου 2010.

Σύμφωνα με την καταγγελία του αυτόπτη μάρτυρα, η σκυλίτσα - που έβλεπε ότι τα μικρά της κινδυνεύουν - «εκλιπαρούσε» με τον τρόπο της το ανθρωπόμορφο κτήνος, και σερνόταν μπροστά του. Η μάνα σκύλα ούρλιαζε καθ’ όλη τη διάρκεια του φονικού των μικρών της.

Σύμφωνα την πρόεδρο του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού, η υπόθεση δεν αναμένεται να αναβληθεί γιατί με το καινούργιο νομοσχέδιο υπάρχει αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιου είδους εγκλήματα και αυτό ο δράστης και κατηγορούμενος θέλει να αποφύγει.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει με την ισχύουσα νομοθεσία είναι η φυλάκιση έως 6 μήνες, εξαγοράσιμη μεν, ή χρηματική ποινή μέχρι 1.500 ευρώ ή και τα δύο. Όπως και να έχει σημασία έχει το ειδικό βάρος της απόφασης και ο παραδειγματισμός, ότι δηλαδή τέτοιου είδους εγκλήματα στην Ελλάδα πλέον τιμωρούνται και δεν περνούν απαρατήρητα.

Δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν τους εγκληματίες, οι οποίοι σκοτώνουν με κάθε τρόπο ανυπεράσπιστα ζώα, τονώνουν ψυχολογικά και όλους εκείνους που μπαίνουν στη διαδικασία να καταγγείλουν τέτοιες φριχτές πράξεις και όλους εκείνους που φροντίζουν τα ζώα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου