Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Σκότωσε τον σκύλο μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του!


Σήμερα το μεσημέρι ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ειδοποιήθηκε ότι θανατώθηκε με πυροβολισμό ένας ακόμη σκύλος.
Πράγματι έτσι είχε συμβεί. Στο χωριό Δελιανά στα Χανιά της Κρήτης ο δράστης, που ονομάζεται Νικηφόρος Μανουσάκης, σκότωσε με δίκαννο έναν σκύλο, μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του ζώου, Παναγιώτη Μινωτάκη.
Η Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων εξηγεί: «Μόλις  το πληροφορηθήκαμε επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών, τους ενημερώσαμε και στη συνέχεια αστυνομική δύναμη μετέβη στο χωριό και συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος και κρατείται μέχρι στιγμής στο Αστυνομικό Τμήμα.
Ελπίζουμε ο δράστης να οδηγηθεί  αύριο στο αυτόφωρο και να μην διαταχθεί από τον εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος και να οριστεί δικάσιμος.
Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε και ότι κάτοικος της οδού Σφακίων στα Χανιά του οποίου γνωρίζουμε το όνομα πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών τα νεογέννητα γατάκια, μιας γάτας που βρήκε καταφύγιο στην αυλή της για να γεννήσει.
Ο σύλλογός μας αλλά και η κυρία που μας κατάγγειλε το περιστατικό θα καταθέσει αναφορά στο Α.Τ. και θα ζητήσουμε την ποινική δίωξη της γυναίκας που διέπραξε αυτό το έγκλημα καθώς και τη σύλληψή της.
Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότερα άτομα επώνυμα καταγγέλλουν πια κακοποιήσεις και θανατώσεις ζώων και όλο και περισσότεροι δράστες τέτοιων εγκλημάτων οδηγούνται στην Εισαγγελία.
Με την αναμενόμενη ψήφιση των νέων ποινών, που φτάνουν και τα 5 έτη φυλάκισης και τα 30.000 ευρώ πρόστιμο εκτιμούμε ότι θα περιοριστεί η μάστιγα των κακοποιήσεων και των θανατώσεων ζώων».

Φωτό αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου