Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Χιλιάδες email λαμβάνει η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις ιστοσελίδες της φρίκης


Προβληματισμό προκαλεί σε αστυνομικούς και φιλόζωους η παρουσία πολλών ιστοσελίδων (κυρίως ανώνυμα blog και forum) με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν βασανισμούς ζώων.
Καθημερινά, σύμφωνα με το «BHMAOnline», οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής λαμβάνουν πάνω από 2.500 ηλεκτρονικά μηνύματα (email) από φιλόζωους από όλο το κόσμο, μα κυρίως από την Ελλάδα.
Μέσω των email οι φιλόζωοι ζητούν από την Αστυνομία να επέμβει, δηλαδή να εντοπίσει τους διαχειριστές των ιστοσελίδων, να καταργήσει αυτές τις φριχτές σελίδες και να συλληφθούν και όσοι αναπαράγουν αυτό το υλικό και όσοι πρωταγωνιστούν στις κακοποιήσεις ζώων.
Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα έχουν ήδη σχηματιστεί τρεις δικογραφίες. Όπως αναφέρει το «BHMAOnline» μέσω της ανάλυσης των ψηφιακών ιχνών έχουν εντοπιστεί οι διαχειριστές τριών μπλογκ και μιας ιστοσελίδας με αρχεία εικόνων που περιέχουν βασανισμούς ζώων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι άτομο που είχε απασχολήσει ξανά την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παρόμοια υπόθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «BHMAOnline».
Όπως ανέφεραν αστυνομικοί,  οι διαχειριστές τέτοιων ιστοσελίδων αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο με βασανισμούς ζώων «γιατί με τον τρόπο αυτό προκαλούν τη μήνη των φιλόζωων».
«Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πολύ θετική. Στόχος μας είναι μια ανοικτή δίοδος επικοινωνίας με τους φιλόζωους που επιθυμούν να καταγγείλουν κακοποιήσεις ζώων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, http://www.hva.gr/», λέει η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.
«Αν αντιληφθώ ότι κάποιο ζώο κακοποιείται από τους ιδιοκτήτες του που μπορώ να απευθυνθώ για να το καταγγείλω;»
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το Ν. 1197 / 1981 όπως ισχύει σήμερα.
Αν το νέο σχέδιο νόμου που τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή το νόμος 3170 αλλάζει και αυστηροποιείται.
«Μη εξαγοράσιμες ποινές για όσους κακοποιούν ζώα και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ -Απαγόρευση τσίρκο σε όλη τη χώρα – Βάση δεδομένων με τα microchips πλέον στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Απαγόρευση εκτροφής ζώων για γούνες».


Εάν πέσει στην αντίληψή σας blog ή site με περιεχόμενο που να προβάλλει ή να προτρέπει τη βία απέναντι σε ζώα κάντε καταγγελία εδώ:

ή στείλτε e-mail στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα:

1 σχόλιο:

  1. Στην Φιλοθεη στην οδο Πεντελης 6, υπαρχει ενα σκυλι στην ταρατσα χωρις καμμια προστασια, μεσα στον ηλιο,χωρις νερο [ενα υποτυπωδες μπολ}.Σας παρακαλω πολυ καντε κατι.Σας ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή