Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Κυνηγοί "ξεφορτώνονται" τα σκυλιά τους στην Αντίπαρο


Τον περασμένο Μάρτιο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Πάρου - Αντιπάρου» (19-3- 2011) η συνέντευξη που έδωσε ο κτηνοτρόφος, Γιώργος Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην Αντίπαρο στην περιοχή Σωρού και αναφέρθηκε σε ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού με αφορμή την απώλεια των δικών του ζώων.
Το 2009 μια αγέλη πεινασμένων σκύλων επιτέθηκε στο κοπάδι του. Τα άγρια σκυλιά έπνιξαν και έφαγαν δεκάδες αιγοπρόβατα και αγελάδες. Για κείνον η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Παρόμοια περιστατικά επαναλαμβάνονται διαρκώς.
Αυτό συμβαίνει - όχι γιατί φταίνε τα σκυλιά που λειτουργούν ενστικτωδώς εξαιτίας της πείνας τους - αλλά γιατί οι κυνηγοί «ιδιοκτήτες» τους (από την Πάρο και από άλλα νησιά) μόλις τα ζώα τους, σταματούν να είναι «κυνηγιάρικα» παίρνουν το φέρι μποτ και τα εγκαταλείπουν στη μέση του πουθενά, στην Αντίπαρο.
Τα κυνηγόσκυλα βρίσκονται εγκλωβισμένα σ’ ένα μικρό και άνυδρο νησί. Η μόνη τους λύση για να επιβιώσουν, είναι να επιτεθούν και να φάνε άλλα ζωντανά, που βρίσκονται σε στάνες ή βόσκουν ελεύθερα.
Ο κ. Πατέλης προτείνει να γίνεται καταμέτρηση των κυνηγετικών σκύλων, όταν οι κυνηγοί μπαίνουν στο πλοίο από την Πούντα για να περάσουν στο απέναντι νησί.
Μόλις οι κυνηγοί επιστρέψουν από το «άθλημα», εκείνοι που κόβουν τα εισιτήρια θα πρέπει να τσεκάρουν, αν επέστρεψαν μαζί με τα σκυλιά, που είχαν πάρει μαζί τους.
Πανεύκολη διαδικασία, χωρίς κόστος και λοιπές επιβαρύνσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου