Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Διδάξτε στα παιδιά σας ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια!Την κακή συνήθεια της αγοράς ζώων (συνήθως κουνελιών και παπιών) ως δώρων για τις ημέρες του Πάσχα προμοτάρει η γνωστή αλυσίδα ζωοτροφών και κατοικίδιων «Pet City».
Στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» στο Μαρούσι η εταιρία «Pet City» έστησε ένα γυάλινο κλουβί και σε αυτό τοποθέτησε 6-7 τροφαντά αλλά ταλαίπωρα κουνελάκια (μητέρες και μωρά όπως αναφέρει η ταμπέλα που έχουν τοποθετήσει εκεί), προκειμένου να τα χαζεύουν τα πιτσιρίκια και να τους τα αγοράζουν τελικά οι γονείς τους.


Αλήθεια τι είδους ζωή μπορεί να ζήσει ένα κουνέλι ή μια πάπια μέσα σ’ ένα διαμέρισμα ή ακόμη χειρότερα εγκλωβισμένο μέσα σ’ ένα μεταλλικό κλουβί μερικών εκατοστών;
Πως είναι δυνατόν αυτό οι φυσιολογικοί γονείς να θεωρούν αυτό, ως κατάλληλο δώρο για τα παιδιά τους; Όπως λένε οι υπεύθυνοι του «Pet City» τα κουνέλια δεν είναι κατοικίδια ζώα είναι όμως οικόσιτα... και εκείνοι τα φροντίζουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος! Τους αλλάζουν νερό και φαγητό καθημερινά καθώς επίσης και το ροκανίδι...Αλήθεια έχετε δει ποτέ την εικόνα μικρά παιδάκια, που σίγουρα δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις πράξεις τους, να καβαλάνε – λες και ανεβαίνουν σε γαϊδούρι – παπάκια και κουνελάκια, τα οποία κάποιος τους έδωσε ως δώρο αυτές τις «άγιες μέρες» επειδή τα είδαν στη βιτρίνα και τα ζήτησαν;Εμείς αναρωτιόμαστε σε ποιους αγρούς θα βοσκήσουν τα οικόσιτα κουνέλια που εμπορεύεται το «Pet City». Στο κέντρο της Αθήνας ή έστω του Αμαρουσίου; Στον τσιμενταρισμένο περίβολο του «The Mall Athens» ή πάνω στις γραμμές του τρένου του Η.Σ.Α.Π. που περνάει από εκεί;
Αλήθεια το «Pet City» έτσι συμβάλει στην προαγωγή της ευζωίας, της φροντίδας και της προστασίας των ζώων;
Επειδή οι έμποροι κάθε είδους αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα μόνο αν αυτή στοιχίζει στην τσέπη τους διαμαρτυρηθείτε!

The Mall Athens

Τηλέφωνα: 2106300000 και 2106300003
Pet City
Τηλέφωνο: 2106644761
Φωτό: Ελένη Ηλιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου