Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρηθείτε στον Ο.Π.Α.Π. για τις κυνοδρομίες! Βομβαρδίστε τους με email


Διαμαρτυρηθείτε για τις κυνοδρομίες και το στοίχημα του Ο.Π.Α.Π. στα εξής email:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ο.Π.Α.Π. 210-5798800

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΡΑΜΜ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ 210-5798902
ΓΡΑΜΜ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 210-5798905
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜ. ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 210-5798903
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 210-5798960

Μπορείτε να στείλετε μια επιστολή όπως αυτή ή οτιδήποτε άλλο σας εκφράζει.

Όπως περήφανα ανακοίνωσε ο Ο.Π.Α.Π. στις 16/03, φέρνει τις κυνοδρομίες στην Ελλάδα! Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
«Ένα από τα εντυπωσιακότερα αθλήματα, με μεγάλη ιστορία στο εξωτερικό, φτάνει επιτέλους και στην οθόνη των Monitor Games του πρακτορείου σου.
Καθημερινά προβάλλονται αγώνες δρόμου, σε εικονικά ή πραγματικά κυνοδρόμια, σε ζωντανή μετάδοση από τα μεγαλύτερα κυνοδρόμια του εξωτερικού, όπου συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένα κυνηγετικά σκυλιά.
H δυνατότητα στοιχηματισμού είναι καθημερινή μέσα από ένα πρόγραμμα κυνοδρομιών που ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το βράδυ!».


Προφανώς οι υπεύθυνοι του Ο.Π.Α.Π. αγνοούν το πραγματικό πρόσωπο αυτής της βιομηχανίας και σκέφτονται μόνο τα κέρδη. Ελπίζω όλα όσα αναφέρουμε παρακάτω να τους ανοίξουν τα μάτια και να τους συγκινήσουν έτσι ώστε να σταματήσει το στοίχημα σε τέτοιες δραστηριότητες.
Λόγω της φυσικής τους ταχύτητας, τα γκρέιχουντς είναι η ράτσα που κατά κανόνα χρησιμοποιείται στις κυνοδρομίες. Χιλιάδες θανατώνονται κάθε χρόνο στην παρακμάζουσα πια βιομηχανία των κυνοδρομιών (καθώς όλο και περισσότερες χώρες και πολιτείες των Η.Π.Α. τις απαγορεύουν). Περισσότερα από τα μισά κουτάβια που γεννιούνται θανατώνονται αμέσως στο όνομα της επιλεκτικής εκτροφής.
Όσα καταφέρουν να επιλεγούν ως δρομείς, γύρω στους 14 με 17 μήνες, ζουν σε κλουβιά και φοράνε φίμωτρο διαρκώς. Πολλά παρουσιάζουν πληγές καθώς και διαφόρων ειδών μολύνσεις, εσωτερικές και εξωτερικές.
Παρόλο που είναι πάρα πολύ ευαίσθητα στις αλλαγές της θερμοκρασίας, λόγω της έλλειψης λίπους και του λεπτής τους γούνας, τα γκρέιχουντς υποχρεώνονται να τρέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες.
Ελάχιστα σκυλιά καταφέρνουν να φτάσουν στην ηλικία «συνταξιοδότησης» (4-5 χρονών). Τα περισσότερα πεθαίνουν από τραυματισμούς, αποπληξία κατά τη διάρκεια των αγώνων ή κατά τη μεταφορά τους από τη μία πίστα στην άλλη.
Η συνήθης πρακτική κατά τη μεταφορά τους είναι η τοποθέτηση ακόμα και 60 ζώων σε ένα φορτηγό, με δύο ή και τρία σκυλιά ανά κλουβί. Αντί της χρήσης κλιματισμού, τοποθετούνται σειρές πάγου στο πάτωμα.
Οι συνθήκες ζωής των γκρέιχουντς «στο σπίτι» δεν είναι καθόλου διαφορετικές. Στην Δυτική Βιρτζίνια, 53 σκυλιά πέθαναν από αποπληξία σε ένα τρέιλερ που είχε μετατραπεί σε κένελ, όταν χάλασε το σύστημα εξαερισμού και ο ιδιοκτήτης δεν άνοιξε τα παράθυρα. Στη Μασσαχουσέτη, όπου πια απαγορεύτηκαν οι κυνοδρομίες, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης μιας φάρμας όταν εκεί ανακαλύφθηκαν 10 γκρέιχουντς σοβαρά αφυδατωμένα και υποσιτισμένα.
Τα σκυλιά που δε μπορούν πια να τρέξουν και να αποφέρουν κέρδη είτε εγκαταλείπονται είτε θανατώνονται είτε πωλούνται σε ιατρικά εργαστήρια για πειράματα.
Πολλά ανεπιθύμητα ζώα υποφέρουν ακόμα περισσότερο. Μία τέτοια περίπτωση συνέβη στο Αϊντάχο στο Coer d'Alene Greyhound Park, όπου μία θηλυκιά σκυλίτσα βασανίστηκε μέχρι θανάτου όταν την τοποθέτησαν σε υγρό πάτωμα και της έβαλαν ένα μεταλλικό καλώδιο στον πρωκτό και ένα συνδετήρα στο χείλος. Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο και η πολιτεία του Αϊντάχο έχει πια απαγορεύσει τις κυνοδρομίες.
Τα γκρέιχουντς είναι σκυλιά  πολύ ευγενή, ήσυχα και φιλικά και κάποια τυχερά βρίσκουν καταφύγιο σε οικογένειες, αν γλιτώσουν τις παραπάνω αντιξοότητες και σωθούν από κάποια φιλοζωική οργάνωση.
Υπάρχουν πάνω από 200 οργανώσεις σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες της Ευρώπης που προσπαθούν να σώσουν όσα περισσότερα γκρέιχουντς μπορούν.
Ο μόνος, όμως, τρόπος για να σταματήσει η κακομεταχείριση και ο βασανισμός αυτών των σκυλιών είναι να σταματήσουν οι κυνοδρομίες.

Στην Ελλάδα δεν γίνονται βέβαια κυνοδρομίες αλλά η δυνατότητα που θα παρέχει ο Ο.Π.Α.Π. να στοιχηματίζουν και οι κάτοικοι της Ελλάδας σε αυτές αποτελεί συμμετοχή σε μία βιομηχανία που είναι άκρως απάνθρωπη.
Έτσι όχι μόνο αυξάνονται τα κέρδη αυτής της φριχτής βιομηχανίας του θεάματος των κυνοδρομιών αλλά νομιμοποιείται στα μάτια των πολιτών αυτό το απαράδεκτο «σπορ».

Ζητώ από τον Ο.Π.Α.Π., που είναι δημόσιος οργανισμός, καθώς και από τα αρμόδια υπουργεία να σταματήσουν άμεσα την προβολή και το στοίχημα σε ζωντανές κυνοδρομίες.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι τα ζώα δεν είναι αντικείμενα και δε πρέπει να χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο για την ψυχαγωγία μας. Εξάλλου νέος νόμος σύντομα θα απαγορεύει τα θεάματα με ζώα (νομοσχέδιο Αποστολάκη).


Ευχαριστώ,
(το όνομα εκείνου που στέλνει μέσω email αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου