Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τόπος μαρτυρίου για τα κυνηγόσκυλα και η Ρόδος!


Σύμφωνα με το adespoto.gr στην περιοχή της Ιξιάς, στη Ρόδο, άλλα δύο κυνηγόσκυλα έπεσαν θύματα των ανεύθυνων ιδιοκτητών τους. Τα ζώα εγκαταλείφτηκαν από τα «φιλεύσπλαχνα» αφεντικά τους και το ένα πέθανε, αφού δεν άντεξε χωρίς φαγητό και νερό για αρκετό καιρό.
Το δεύτερο ζώο παρέμενε πάνω από το πτώμα του νεκρού φίλου του, φοβισμένο, χωρίς να αφήνει εκείνους που το εντόπισαν και θέλησαν να το βοηθήσουν να το πλησιάσουν. Το νεκρό σκυλί περισυλλέχθηκε στις 6 Απριλίου αλλά το θηλυκό παραμένει εκεί. Δυστυχώς έτσι εκτεθειμένο μπορεί να δηλητηριαστεί με φόλα καθώς οι κάτοικοι της τουριστικής Ιαλυσσού έτσι «ξεμπερδεύουν» με τα αδέσποτα ζώα.


Και τα δύο σκυλιά φέρουν αλυσίδες - κολάρα στο λαιμό, σημάδι ότι κάποτε είχαν ιδιοκτήτες που τα εγκατέλειψαν… Η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα στη Ρόδο έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού η πλειοψηφία των «αδέσποτων» είναι παρατημένα, ημίαιμα ή καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα!
Οι Αρχές κωφεύουν και παρά τις υποσχέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου να πιέσει τα μέλη του να τοποθετήσουν microchip στα σκυλιά τους, δεν έχουμε δει καμία σημαντική προσπάθεια!
Έξω από μεγάλο σουπερ μάρκετ στη λεωφόρο Ρόδου - Λίνδου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες άλλο ένα κυνηγόσκυλο, που αν και καθαρόαιμο, εγκαταλείφτηκε, επειδή προφανώς δεν κυνηγούσε καλά! Το δύστυχο ζώο φορά ακόμα αλυσίδα στο λαιμό, που όσο αναπτύσσεται και μεγαλώνει η αλυσίδα σφίγγει γύρω από τον σβέρκο του και το πνίγει!

Φίλοι του adespoto.gr προσπάθησαν να το πλησιάσουν με κονσέρβα για να του βγάλουν την αλυσίδα, αλλά το ζώο είναι πολύ τρομαγμένο. Το ζώο είναι πολύ φοβισμένο γιατί συνήθως οι κυνηγοί κρατούν τα ζώα στα κλουβιά, χωρίς να τα κοινωνικοποιούν. Έτσι αυτά τα φοβισμένα πλάσματα όταν εγκαταλείπονται και βλέπουν ανθρώπους συνήθως φεύγουν.
Στην περιοχή Κοσκινού στη Ρόδο, δεκάδες κουτάβια βρίσκονται στο δρόμο από τις αρχές Φεβρουαρίου αφού οι κυνηγοί που διατηρούν παράνομα μέσα σ’ ένα ιταλικό κτίριο κυνηγόσκυλα, γουρούνια, κότες και κατσίκια, αφήνουν τα ζώα να ζευγαρώνουν ανεξέλεγκτα και πετάνε τα ημίαιμα κουτάβια, που δεν μπορούν να πουλήσουν ως… κυνηγόσκυλα. Αυτά κατήγγειλαν στο adespoto.gr κάτοικοι της περιοχής…
Στην τουριστική και όμορφη Ρόδο το δράμα των ζώων είναι χωρίς τέλος…
Κρήτη και Ρόδος πρωταγωνιστούν στη βαρβαρότητα σε βάρος των αδέσποτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου