Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Φωτογραφήστε σωστά τα ζωάκια που θέλετε να δώσετε για υιοθεσία


Πολλά ζωάκια καταδικάζονται και δεν βρίσκουν εύκολα σπίτι αν η φωτογραφία που συνοδεύει την αγγελία τους δεν είναι καλή. Βοηθήστε να φανεί η ομορφιά του σκύλου ή της γάτας που θέλετε να δώσετε για υιοθεσία! Διαβάστε μερικές συμβουλές για τέλεια... πορτρέτα!


1. Αποτυπώστε στην φωτογραφία την προσωπικότητά του!

Πριν αρχίσετε να φωτογραφίζετε το ζωάκι, σκεφτείτε τι χαρακτήρας είναι! Αν είναι ζωηρό μπορεί η πιο κολακευτική του φωτογραφία να είναι εν κινήσει, σε χορτάρι, σε κάποιο πάρκο ή εξωτερικό χώρο, ακόμα και στη θάλασσα ενώ αν είναι χαδιάρικο ίσως του ταιριάζει φωτογράφιση στο κρεβατάκι του!

Αν το ζωάκι είναι σε Καταφύγιο/ Κυνοκομείο βγάλτε το έξω από το κλουβί και μην το φωτογραφίζετε πίσω από τα κάγκελα. Πάρτε το μία βόλτα με λουρί και βγάλτε το φωτογραφία όταν θα είναι χαλαρωμένο.2. Βάλτε... διακοσμητικά!

Δεν έχουν όλα τα ζώα φωτογένεια, αυτό είναι γεγονός. Ίσως χρειάζεται λοιπόν να βάλετε το χεράκι σας για να δείξετε την ομορφιά ενός ζώου. Αν είναι σκουρόχρωμο (μαύρο, καφέ κ.τ.λ.) βάλτε το να κάτσει σε ένα πολύχρωμο σεντόνι ή σε ένα κόκκινο φόντο/χαλί.

Πάντα τα ζώα δείχνουν όμορφα σε εξωτερικούς χώρους, με λουλούδια, χορτάρι/γκαζόν ή πέτρινο δάπεδο κήπου. Εκμεταλλευτείτε τις όμροφες γωνιές του σπιτιού σας για να το βγάλετε μία καλή φωτογραφία.Φορέστε του όμορφο κολλάρο που να κάνει αντίθεση με το χρώμα του (πχ σε μαύρο σκύλο ένα κόκκινο κολλάρο) και φροντίστε να είναι καθαρό το ζώο, να έχει κάνει μπάνιο πρόσφατα. Στη γατούλα μπορείτε να βάλετε μία όμορφη κορδέλα ή ένα έντονο χρώμα κολλάρο.

Αν το ζώο είναι σε Καταφύγιο Αδέσποτων όσο δύσκολο κ αν σας φαίνεται, είναι ακόμα πιο πιθανό να βρείτε μία όμορφη γωνιά, με άγρια λουλούδια ή κάτω από κάποιο δέντρο για να το φωτογραφίσετε. Επίσης, μπορείτε να έχετε ένα δωμάτιο στο Καταφύγιο όπου θα φωτογραφίζονται τα ζώα, με κάποιο φόντο στο τοίχο, όπως μία αφίσα με ζώα. Μπορείτε ακόμα και να του βάλετε ένα λουλούδι στο κολλάρο του.

3. Βγάλτε κοντινές φωτογραφίες!

Ό,τι μέγεθος και αν έχει το ζώο προς υιοθεσία, είναι χρήσιμο να έχετε κοντινές φωτογραφίες του προσώπου και του σώματος του και όχι πολλές μακρινές. Βγάλτε το ζώο από κοντά και όχι μέσα από κάγκελα, από μακριά, όταν είναι στο μπαλκόνι κλπ. Παίξτε μαζί του, αφήστε το να χαλαρώσει και βγάλτε το φωτογραφίες όσο παίζει.


Αν είναι πολύ ζωηρός και κουνιέται δέστε τον με λουρί και τραβήξτε του την προσοχή με κάποιο θόρυβο ή λιχουδιά. Στις γάτες ένα πούπουλο ή ένα παιχνίδι που θα κουνάτε προκλητικά από πάνω τους αρκεί για να κάτσουν ακίνητες!


*Μη βγάζετε φωτογραφίες από ''πάνω'' τους.

Σας φαίνεται ο πιο εύκολος τρόπος, αλλά το ζώο παραμορφώνεται, φαίνεται κοντό ή πολύ μεγάλο. Ελάτε στο ύψος των ζώων! Ξαπλώστε και στο πάτωμα αν χρειαστεί και βγάλτε φωτογραφίες στο ύψος του προσώπου των ζώων, σκύλου ή γάτας.Και μερικές ακόμα συμβουλές:


- Τις περισσότερες φορές, οι καλύτερες φωτογραφίες είναι οι αυθόρμητες. Αφήστε το ζώο να παίξει, δώστε του κάποιο μπαλάκι ή λιχουδιά και περιμένετε χωρίς να του μιλάτε. Μόλις αρχίσει να παίζει, να ξαπλώνει και να παίρνει χαριτωμένες πόζες βγάλτε φωτογραφία. Βοηθά ένας περίεργος ήχος για να τον ακινητοποιήσετε τραβώντας του την προσοχή. Προσπαθείστε να μιμηθείτε κλάμμα κουταβιού ή νιαούρισμα.


- Αν το σκυλάκι είναι πολύ ζωηρό, ίσως χρειαστείτε έναν φίλο να σας βοηθήσει στη φωτογράφιση. Συχνό λάθος είναι να σηκώνετε το ζώο αγκαλιά! Μην το σηκώνετε αγκαλιά γιατί ''σφίγγεται'' καθώς χάνει το έδαφος από τα πόδια του και παραμορφώνεται το πρόσωπό του.
- Μην κρατάτε με τα χέρια σας το πρόσωπό του για να μείνει ακίνητο. Δώστε στο φίλο σας το λουρί και πείτε του να προσπαθήσει να το κρατήσει κοντά κοντά για να ακινητοποιηθεί λίγο το σκυλί. Αν είστε μόνος, δέστε το λουρί σε κάποιο σημείο και μιλάτε στο σκύλο μέχρι να ηρεμήσει και να πάρει κάποια... πόζα.
 
- Αν η γατούλα παίζει συνεχώς και δεν βγάζετε καλές φωτογραφίες, επίσης η βοήθεια από φίλο είναι χρήσιμη. Μπορεί να την απασχολήσει με κάποιο παιχνίδι ή κορδόνι που θα κρατά ψηλά, πάνω από το κεφάλι της και έτσι θα τη φωτογραφίσετε όταν κάτσει ακίνητη, πριν... πηδήξει για να το πιάσει.

-Καλές φωτογραφίες γατιών μπορείτε να βγάλετε όταν κοιμούνται. Επιλέξτε το πλάνο σας και όταν είστε έτοιμοι κάντε ''ψιψιψι'' και θα ανοίξει τα μάτια της! Κλικ! Έτοιμη η φωτογραφία.
- Μη βγάζετε φωτογραφίες με κινητό αν δεν έχει καθαρή ανάλυση. Οι θαμπές φωτογραφίες δεν βοηθάνε τα ζώα. Χρησιμοποιήστε φωτογραφική (δανειστείτε αν δεν έχετε), μη βγάζετε ανάποδες ή στραβές φωτογραφίες και χρησιμοποιήστε το κινητό σας μόνο αν βγάζει καλές, καθαρές φωτογραφίες.

Πηγή: adespoto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου