Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο κ. Γερουλάνος αποφεύγει να απαντήσει για τις κατάπτυστες κυνοδρομίες του Ο.Π.Α.Π.



Αναπάντητη παραμένει έως τώρα η επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, περισσότερα από 120 φιλοζωικά σωματεία της χώρας καθώς και άλλοι φορείς, οι οποίοι αντιδρούν στις κυνοδρομίες, τις οποίες ενέταξε στο σύστημα στοιχημάτων του ο Ο.Π.Α.Π. Α.Ε..
Ο κ. Γερουλάνος δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει στους χιλιάδες πολίτες που εκπροσωπούνται από τα σωματεία, τους συλλόγους και τις εθελοντικές ομάδες, που ασχολούνται με τα θέματα της προστασίας των ζώων, οι οποίοι με επιχειρήματα εξηγούν την κακοποίηση που υφίστανται τα σκυλιά που υποβάλλονται στις κυνοδρομίες.



Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία   (24  σωματεία) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Σωματείων (110  σωματεία) καλούν τον υπουργό Πολιτισμού να ασχοληθεί με το θέμα και να εφαρμόσει στην πράξη - ως επιλεγμένος (από τον πρωθυπουργό) θεματοφύλακας των πολιτιστικών αξιών και αρχών αυτής της χώρας - αυτό που ορίζει ο πολιτισμός, η λογική και όχι το συμφέρον.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να «τζογάρει»  παίζοντας με τη δυστυχία, τα βασανιστήρια  και την εκμετάλλευση των ζώων. Τα φιλοζωικά σωματεία με νέα επιστολή τους (την οποία κοινοποιούν στον πρωθυπουργό και στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) αναφέρουν:
«Σας καλούμε άμεσα να αποσύρετε το "παιχνίδι" αυτό, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να καταγγείλουμε την χώρα στους μεγάλους Φιλοζωικούς Οργανισμούς της Ευρώπης και της Αμερικής και από κοινού να δράσουμε μαζί τους.
Είμαστε δε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο προκειμένου η χώρα μας, χώρα ενός ένδοξου πολιτισμού, να μην “παίζει” τέτοια παιχνίδια, τα οποία  στηρίζονται στην άγρια εκμετάλλευση των ζώων.
Ευελπιστούμε, ότι αυτή την φορά θα λάβουμε την απάντησή σας και την διαβεβαίωσή σας ότι θα τεθεί τέρμα  στις κυνοδρομίες του Ο.Π.Α.Π.».

Διαβάστε επίσης:
Έβγαλαν ακόμα και εφημερίδα για τις κυνοδρομίες του Ο.Π.Α.Π.
Διαμαρτυρηθείτε στον Ο.Π.Α.Π. για τις κυνοδρομίες! Βομβαρδίστε τους με email
Ο Ο.Π.Α.Π. συμβάλει στους βασανισμούς σκυλιών με τις κυνοδρομίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου