Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Συνέλαβαν τον νταή που χτύπησε μέχρι λιποθυμίας τον σκύλο του



Χθες η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ενημερώθηκαν για τον άγριο ξυλοδαρμό  ενός μικρού σκύλου από τον ιδιοκτήτη του στο Νεοχώρι Άρτας.
Σε συνεννόηση με την μάρτυρα του περιστατικού έγινε μήνυση στον δράστη, ο οποίος όπως έγινε γνωστό είναι η δεύτερη φορά που ξυλοκοπά - δημόσια τουλάχιστον - και μέχρι λιποθυμίας το δύστυχο σκυλάκι του.
Ο νταής δεν περιορίστηκε μόνο στο ζώο, εκδήλωσε τη βίαιη συμπεριφορά του και προς εκείνη που είχε το θάρρος να τον καταγγείλει για το έγκλημα που διέπραξε.


Προέβη και σε φραστική βία αλλά και σε απειλές κατά της ζωής της γυναίκας, που ήταν μάρτυρας του συμβάντος.
Όπως αναφέρει η Νατάσα Μπομπολάκη στο zoosos.gr «Αμέσως ήρθαμε σε επικοινωνία με το Αστυνομικό Τμήμα της Άρτας, οι αστυνομικοί του οποίου δεν είχαν επιληφθεί άλλη φορά  υπόθεσης κακοποίησης. Η συνεργασία μας μαζί τους ήταν πολύ καλή και το βράδυ της Κυριακής 10 Απριλίου ο δράστης τελικά συνελήφθη και το πρωί της Δευτέρας οδηγείται στον εισαγγελέα Άρτας».
Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος μετά τη δίκη του να θελήσει να κάνει μεγαλύτερο κακό στο σκυλί γι’ αυτό καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί σπίτι να φιλοξενήσει επί μακρόν το ξυλοκοπημένο ζώο, αν ο εισαγγελέας δώσει διαταγή για προσωρινή αφαίρεση του από τον ιδιοκτήτη – δυνάστη του, που προφανώς το κακοποιεί συστηματικά.
Επειδή στην Άρτα δεν δραστηριοποιείται κάποιο φιλοζωικό σωματείο γίνεται έκκληση να βρεθεί εκείνος ο εθελοντής που θα βοηθήσει στη σωτηρία του ζώου με το να του παρέχει φιλοξενία.
Αν είστε εκείνος που θέλει να βοηθήσει το σκυλάκι να ξεφύγει από τον δυνάστη του Νεοχωρίου καλέστε την Νατάσα Μπομπολάκη στο τηλέφωνο: 6976489349.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου