Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Χρειάζονται οικονομική ενίσχυση για τη φροντίδα της Λούση



Η Λούση βρέθηκε σε άθλια κατάσταση με αιματουρία να πάσχει σε προχωρημένο βαθμό από ερλιχίωση. Η αρχική διάγνωση ήταν ουρολοίμωξη σε προχωρημένη μορφή. 
Τελικά διαπιστώθηκε ότι - πέρα από τα άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε - όταν ήταν κουτάβι, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο γι’ αυτό και έσπασε όλη η λεκάνη της.
Κατά ένα περίεργο τρόπο τα οστά κόλλησαν μόνα τους και το ζώο ευτυχώς περπατάει κανονικά!
Όμως τα οστά συγκολλήθηκαν μόνα τους και έφραξαν το έντερο του ζώου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στους ουρητήρες.

Επιπλέον στους ουρητήρες υπήρχαν και πέτρες. Μετά από επέμβαση οι πέτρες αφαιρέθηκαν και η σκυλίτσα στειρώθηκε. Το ζώο αυτό το φρόντισε για έναν χρόνο η κα Ελισάβετ Νόξον, την οποία οι φιλόζωοι αποκαλούν «καλή νεράιδα» για τα τόσα που προσφέρει!
Όμως η κα Νόξον αναγκάστηκε να μετακομίσει και εκεί που βρίσκεται δεν μπορεί να αναλάβει επιπλέον ζώα! Η Λούση λόγω της ιδιαιτερότητας της δεν μπορεί να μείνει σε πανσιόν ή καταφύγιο.
Γι’ αυτό και εκείνοι που την φροντίζουν βρήκαν επί πληρωμή ένα σπίτι για να την αναλάβει.

Το διαιτολόγιο της είναι συγκεκριμένο. Χρειάζεται να τρώει σε μορφή σούπας κοτόπουλο με μπρόκολο και φιδέ ή εναλλακτικά κονσέρβα w/d ή urinary s/d. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ  η ξηρή τροφή.
Η Λούση κάνει κατά διαστήματα θεραπεία με ομοιοπαθητικά φάρμακα και neurobion έτσι ώστε να ενισχύεται το εντερο και να μην έχει το ζώο δυσκολία κατά την αφόδευση.
Η Λούση είναι περίπου οχτώ κιλά και κοντεύει να γίνει δύο ετών.
Η Άννα Ριζοπούλου – που φροντίζει πολλά ζώα με τη δράση της – δεν μπορεί να καλύψει πια τα έξοδα της όμορφης σκυλίτσας. Το μηνιαίο κόστος για το σπίτι που φιλοξενείται η Λούση είναι 150 με 180 ευρώ. Σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα της διατροφής και τα φάρμακα.
Αν θέλετε να συμβάλετε στα έξοδα της Λούση υπάρχου τραπεζικοί λογαριασμοί σε Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank.
Όποιος θέλει να επιβεβαιώσει τα όσα περιγράφουμε μπορεί να δει από κοντά το ζώο, που φιλοξενείται σε σπίτι στο Περιστέρι ή να μιλήσει με τον κτηνίατρο που το φροντίζει.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο: 6976510568 ή στείλτε μήνυμα στο email: anrizopoulou@yahoo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου