Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Στη Λευκάδα δήμος και φιλόζωοι συνεργάζονται για το καλό των ζώων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη 28 Απριλίου, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ημερίδα με θέμα την προστασία των αδέποτων ζώων και της άγριας πανίδας του νησιού.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας και τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Λευκάδας και σκοπός της ήταν να ενημερώσει τους Λευκαδίτες  για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο Δήμος για την προστασία των ζώων και την αντιμετώπιση του θέματος «αδέσποτα».

Στο εναρκτήριο βίντεο παρουσιάστηκαν δραστηριότητες του σωματείου και ακολούθησαν ομιλίες του κου N. Πεντεσπίτη (υπεύθυνου δημοτικού συμβούλου για τα αδέσποτα), της κας A. Μακρυγιώργου (προέδρου του Σωματείου Ζωόφιλων), των τριών κτηνιάτρων, κας K. Παπαχρήστου, κου A. Υφαντή και κου N.Αραβανή οι οποίοι ανέλυσαν τα θέματα:
-          «στειρώσεις – προκαταλήψεις ιδιοκτητών ζώων για αυτές»
-          «στειρώσεις – αδέσποτα»
-          «ηλεκτρονική σήμανση»
-          «νόσοι μεταδιδόμενες στον άνθρωπο»
-          «ποιό ζώο θεωρείται επικίνδυνο»
-          «εμβολιασμοί και αποπαρασιτώσεις»


Ενδιάμεσα παρουσιάστηκαν βίντεο – σποτ με θέμα την εγκατάλειψη και την κακοποίηση, όπως και βιντεοσκοπημένο μήνυμα της κας Μαρίας Χουστουλάκη, προέδρου της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος», Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα την συνεργασία της Μ.Κ.Ο. με τον Δήμο Ηρακλείου και παρουσίαση του υποδειγματικού καταφυγίου του Δήμου Ηρακλείου.

Τέλος διαβάστηκε ομιλία της κας Ευγενίας Ματαράγκα, υπεύθυνης επικοινωνίας του Ελληνικού Ταμίου Μέριμνας Ζώων (GAWF), η οποία δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθεί, με θέμα τις δραστηριότητες του GAWF, τις πανελλαδικές εκστρατείες που βρίσκονται σε εξέλιξη και την δράση των εθελοντών κτηνιάτρων.
Από το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας έχει κατατεθεί - εδώ και καιρό - προς τον δήμο του νησιού μεγάλο πακέτο προτάσεων για τα αδέσποτα και την άγρια πανίδα του νησιού. Μετά από αλεπάλληλες συναντήσεις, καταλήξαμε να παρουσιάσουμε στην ημερίδα πέντε από αυτές, τις πιο υλοποιήσιμες στα πλαίσια της παρούσας οικονομικής δυνατότητας της δημοτικής αρχής.

Την ημερίδα μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Lefkatas TV. Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό, βίντεο από την ημερίδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.lawslefkada.gr.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου