Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ενισχύστε τη δράση των φιλόζωων του Χαλανδρίου


Ο «Σύλλογος Εθελοντών Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου» καθημερινά προσφέρει - με τα όποια μέσα έχει - μια ευκαιρία στα αδέσποτα σκυλιά και γατιά, ώστε και αυτά να ζήσουν φυσιολογικά ανάμεσά μας.  
Οι φιλόζωοι εθελοντές επιδιώκουν την περίθαλψη των αδέσποτων, που εντοπίζονται, και τα οποία είτε πάσχουν από ασθένειες, είτε έχουν κακοποιηθεί, είτε έχουν χτυπηθεί από οχήματα. Τα ζώα στειρώνονται για να υπάρχει έλεγχος του πληθυσμού τους και τέλος επιδιώκεται η υιοθεσία τους.
Όπως εξηγεί η Ελένη Πανταζή, αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Εθελοντών Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου»: «Ο Σύλλογός μας έχει πραγματική ανάγκη από οποιαδήποτε βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε στα αδέσποτα και πολύ ταλαιπωρημένα ζώα του Δήμου μας.  Οι ανάγκες μας και από πλευράς εσόδων και από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού είναι πολλές, καθώς τα τωρινά μας μέσα δεν αρκούν, ώστε να φροντίσουμε τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα.

Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει, ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο φροντίδας σε όλο το Χαλάνδρι, το οποίο θα φροντίζει ανάλογα τα αδέσποτα του δήμου μας.  Χρειαζόμαστε την έμπρακτη αγάπη σας, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων σας.  Επειδή κάθε συνεισφορά ακόμα και μικρή είναι πολύτιμη, μπορείτε να μας βοηθήσετε με κάποιον από τους ακόλουθους τρόπους:
1.        Υιοθεσία ενός κατοικίδιου (σκύλου ή γάτας), με τη δική μας καθοδήγηση σε ό,τι χρειαστεί.
2.        Αναδοχή (οικονομική και συναισθηματική) ενός σκύλου που φιλοξενείται προσωρινά ή μόνιμα σε πανσιόν.

3.        Προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων στο χώρο σας (υγιή ή υπό ανάρρωση) μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει.


4.        Ετήσια συνδρομή μέλους 20€ ως οικονομική ενίσχυση για τα έξοδα κτηνιατρικής περίθαλψης και φιλοξενίας των αδέσποτων.  Συμμετοχή στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

5.        Οποιοδήποτε ποσό (ακόμα και το πιο μικρό) ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αποτελεί σημαντικό έσοδο για τις προσπάθειές μας στον αριθμό λογαριασμού 178/296020-63 της Εθνικής Τράπεζας (ΙΒΑΝ GR 53 0110 1780 0000 1782 9602 063).

6.        Συνεισφορά (ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες)

- σε υλικό: σπιτάκια, λουράκια, αντιπαρασιτικά περιλαίμια,

- σε φάρμακα: Frontline, Drontal, Augmentin, Amoxil, Vibramycin, Zylapour, Fungoral, Surolan, Oridermyl, κ.ά.

- σε τροφές για τα αδέσποτα (ξηρή ή κονσέρβες).


7.        Δωρεά μικρο-αντικειμένων σε καλή κατάσταση για το εποχιακό bazaar μας 4 φορές το χρόνο (κοσμήματα, αξεσουάρ, τσαντάκια, διακοσμητικά, χρηστικά αντικείμενα, υαλικά, κεριά, λούτρινα, CD, βιβλία, κ.τ.λ.).

8.        Αγορά αντικειμένων από τα bazaar μας, που πραγματοποιούνται 4 φορές το χρόνο σε κεντρικό σημείο της εμπορικής αγοράς του Χαλανδρίου.

9.        Συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας που γίνονται μία-δύο φορές το χρόνο.

10.      Εθελοντική προσωπική εργασία για τους σκοπούς του συλλόγου, σε όποιο τομέα έχει ο καθένας τη δυνατότητα και το χρόνο, μέσα ή έξω από το σπίτι του (π.χ. φωτογράφιση ζώων για τις αγγελίες υιοθεσίας, καταχώρηση αγγελιών υιοθεσίας, επίσκεψη στον κτηνίατρο για περίθαλψη ζώου, περισυλλογή ζώων που εντοπίζονται χτυπημένα, άρρωστα, εγκαταλελειμμένα, μεταφορά στην πανσιόν φιλοξενίας, συλλογή αντικειμένων για bazaar, προετοιμασία bazaar, κ.τ.λ.).

11.      Προβολή των θεμάτων του συλλόγου (υιοθεσίες, bazaar, ανακοινώσεις) σε δημόσιους χώρους, σε χώρους εργασίας, σε άλλους συλλόγους, στο Internet, στα Μ.Μ.Ε., κ.τ.λ. για ενημέρωση - εκπαίδευση των φιλόζωων και των άλλων συμπολιτών μας.

12.      Δωρεά γραφικής ύλης (χαρτί, μελάνια εκτυπωτών, κ.τ.λ.), χορηγία εκτύπωσης φυλλαδίων, ημερολογίου, T-shirt, κούπες, κ.τ.λ..

13.      Δωρεά εξοπλισμού κάθε είδους για το γραφείο του συλλόγου (π.χ. εκτυπωτής, Η/Υ, φωτοτυπικό, πτυσσόμενες καρέκλες, κ.τ.λ.) ή για το bazaar (π.χ. πτυσσόμενα τραπέζια και καρεκλάκια).

14.      Εύρεση χορηγών για διάφορες δραστηριότητες.

15.      Οποιαδήποτε δική σας ιδέα που μπορεί να εφαρμοστεί για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και την οικονομική ενίσχυση του έργου μας είναι ευπρόσδεκτη».

Για κάθε προσφορά σας ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο στα τηλέφωνα 6973698750 και 2106814276.


Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου

Αρκαδίας 8 & Λευκών Ορέων, Τ.Κ. 15234, Χαλάνδρι  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου