Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Θα δικαστεί ο πρώην αστυνομικός που βασάνισε σέρνοντας επί 2 χλμ. το άλογο του



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τελικά ο συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου του 2010 τραυμάτισε θανάσιμα το άλογο του σέρνοντας το με το αυτοκίνητο του επί δύο χιλιόμετρα, στο χωριό Πλάτανος του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας.


Η Αναστασία Αραβαντινού, πρόεδρος του «Αχαϊκού Συλλόγου Για την Μέριμνα των Ζώων» εξηγεί στο www.zoosos.gr: «καταθέσαμε μήνυση εναντίον του δράστη και δεν αφήσαμε την υπόθεση να ξεχαστεί αν και πολλοί προσπάθησαν γι’ αυτό!


Μετά από έναν χρόνο προανακριτικής διαδικασίας (!) και αφού η δικηγόρος μας, Αννίτα Παπασαράντη, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που έμπαιναν καταφέραμε να οριστεί δικάσιμος στις 8 Νοεμβρίου του 2011. Ένα τέτοιο έγκλημα δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι».
Η συγκλονιστική είδηση είχε κάνει τότε τον γύρο της Ελλάδας. Σωματεία και ιδιώτες πίεζαν ώστε η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία να κάνουν την δουλειά ώστε ο δράστης να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Δυστυχώς η τοπική κοινωνία κράτησε το στόμα της κλειστό. Ο ίδιος ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε (!) ότι το άλογο βάρους 400 κιλών (που και καλά το είχε βγάλει βόλτα) έπεσε! 

Όπως είχε γίνει γνωστό ο εγκληματίας συνταξιούχος αστυνομικός συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα με το αυτοκίνητο του σέρνοντας το ζώο επί δύο χιλιόμετρα! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να λιώσει, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα που άνοιξε στην κοιλιά του, και να φανούν τα εντόσθιά του. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους! Ο δράστης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο, το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό και έφυγε.

Το άλογο παρέμεινε εκεί ζωντανό επί ένα 24ωρο, έχοντας φρικτούς πόνους και βγάζοντας κραυγές. Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, αποφάσισε την άμεση ευθανασία του, για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε το θηλυκό άλογο εγκυμονούσε!


Διαβάστε επίσης όσα γράφαμε τότε για το φριχτό αυτό περιστατικό στη zougla.gr:


«Κακοποίησε μέχρι θανάτου το άλογό του»

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=92759&cid=17



«Οι ζωόφιλοι ζητούν την τιμωρία του βασανιστή του αλόγου»
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94055&cid=4

«Καλύπτουν τον βασανιστή του αλόγου»
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=94055&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου