Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία ενάντια στη βάναυση κακοποίηση των προβάτων κατά το κούρεμα του μαλλιού τους!


Την Πέμπτη 5 Μαΐου, η φιλοζωική οργάνωση ΡΕΤΑ διοργανώνει διαδήλωση κατά της κακοποίησης που υφίστανται τα πρόβατα από την βιομηχανία μαλλιού στην Αυστραλία.
Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας στους Αμπελόκηπους και είναι μέρος της διεθνούς εκστρατείας της ΡΕΤΑ κατά του mulesing,  μιας βάρβαρης πρακτικής κατά την οποία κόβονται κομμάτια δέρματος κοντά στην ουρά του ζώου για να αποτραπεί η ασθένεια που λέγεται flystrike.

Τι είναι το mulesing

Τα αρνιά στην Αυστραλία ανήκουν σε ειδικές ράτσες και πολλά εκτρέφονται για το μαλλί τους. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο μαλλί έχουν, τόσο καλύτερα. Αυτές οι ράτσες αρνιών έχουν επιπλέον δέρμα που ζαρώνει και αυτό είναι καλό για τους εκτροφείς γιατί έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος την οποία κουρεύουν.

Σε κάποιες ράτσες το δέρμα ζαρώνει κοντά στην ουρά του ζώου. Εκεί συγκεντρώνονται ακαθαρσίες κατά την αφόδευση, μαζεύονται μύγες και γεννούν σκουλήκια και το ζώο προσβάλλεται από την ασθένεια που ονομάζεται λέγεται flystrike.

Οι εκτροφείς βρήκαν τρόπο να σταματούν το flystrike με το να κόβουν το δέρμα του ζώου με ψαλίδια, χωρίς τοπική αναισθησία ή άλλη θεραπεία, προφανώς για να κανουν οικονομία στην τσέπη τους! Αυτή η διαδικασία λέγεται mulesing.

Η διαμαρτυρία την Πέμπτη 5 Μαΐου

Έξω από την πρεσβεία της Αυστραλίας (στο κτίριο Θων, στη διασταύρωση της Λ. Κηφισίας με την Λ. Αλεξάνδρας) θα βρίσκεται ξαπλωμένη σχεδόν γυμνή πάνω σε μια γιγαντιαία, «ματωμένη» σημαία, μια ακτιβίστρια μέλος της PETA.

Άλλα μέλη της PETA θα κρατούν πλακάτ που θα δείχνουν ένα πρόβατο με σοβαρή αιμορραγία στο πίσω μέρος του. Το πλακάτ θα γράφει: «Αυστραλία: Σταματήστε την κατακρεούργηση των προβάτων για το μαλλί τους».

Η αυστραλιανή βιομηχανία μαλλιού δεν κράτησε την υπόσχεσή της για την κατάργηση αυτής της πρακτικής μέχρι το 2010. Αν δεν υπάρξει πραγματικό σχέδιο ή χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό αυτής της μεθόδου από τη βιομηχανία μαλλιού, οι πιέσεις από την PETA και το κοινό αναμένεται να αυξηθούν.
«Με την άρνησή τους να συνετίσουν τη βιομηχανία μαλλιού, οι ηγέτες της Αυστραλίας έχουν το αίμα αμέτρητων προβάτων στα χέρια τους», λέει η Isabelle Goetz, εκπρόσωπος της PETA και συνεχίζει: «Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές θεραπείες για την ασθένεια flystrike, ανώδυνες για τα ζώα μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται από πολλούς αγρότες, αλλά η Αυστραλία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει να κατακρεουργεί πρόβατα, αντί να εκσυγχρονίσει τη βιομηχανία μαλλιού της».

Οι εκτροφείς προβάτων στη Νέα Ζηλανδία - και πολλοί στην Αυστραλία - έχουν ήδη εγκαταλείψει το mulesing. Η PETA έχει πείσει δεκάδες σχεδιαστές ενδυμάτων και εταιρίες - ανάμεσά τους οι Abercrombie & Fitch, H & M, Limited Brands, Liz Claiborne, Gap Inc και Timberland - να σταματήσουν την προμήθεια μαλλιού που προέρχεται από πρόβατα τα οποία κατακρεουργούνται κατά την διάρκεια του κουρέματος του μαλλιού τους.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στην Αθήνα: «Χρειαζόμαστε ακτιβιστές να συμμετάσχουν στην διαδήλωση, κρατώντας αφίσες με το σύνθημα "Αυστραλία: Τέλος στον ακρωτηριασμό των Αμνών για μαλλί" και να μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς».
 Η συνάντηση των ακτιβιστών θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη στις 10:30 έξω από το κτίριο Θων και  η διαμαρτυρία ξεκινά στις 11:00.
Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Isabelle, στο IsabelleG@peta.de ή μέσω τηλεφώνου:  +33 (0) 7 60 66 77 99  +33 (0) 7 60 66 77 99.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκστρατείες της PETA κατά της κακοποίησης ζώων, επισκεφθείτε το http://www.peta.org.uk/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου