Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Βρήκαν αδέσποτο αλιγάτορα ενός μέτρου σε χαντάκι στην Κέρκυρα


Όπως αναφέρει το adespoto.gr μια γυναίκα στην περιοχή Κατακαλού στην Κέρκυρα εντόπισε έναν αλιγάτορα (!) ενός μέτρου, ο οποίος βρισκόταν μέσα σ’ ένα χαντάκι με νερό. Αρχικά ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ο φιλοζωικός σύλλογος του νησιού.

Ο κ. Νίκος Κασταμονίτης, ενεργό μέλος της «Κιβωτού - Φίλοι των Ζώων», εξηγεί στο http://www.zoosos.gr/ ότι ο αλιγάτορας εντοπίστηκε στις 3 Μαΐου. Οι άνδρες της Π.Υ. κατάφεραν να πιάσουν το μεγάλο ερπετό και να τον βάλουν σ’ ένα βαρέλι μέχρι να βρεθεί ένα κατάλληλο μέρος για να το μεταφέρουν.


Ο κ. Κασταμονίτης επικοινώνησε με τους υπεύθυνους στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα για να δει αν ενδιαφέρονταν να το υιοθετήσουν. Εκείνοι αρνήθηκαν και τελικά μια κάποια λύση έδωσε ο κτηνίατρος του νησιού Σπύρος Δεσύλλας, ο οποίος και υιοθέτησε τον αλιγάτορα, καθώς - όπως μας μεταφέρθηκε - γνωρίζει από τέτοια άγρια ζώα και έχει ειδικό χώρο.
Προφανώς ο αλιγάτορας, όταν ακόμα ήταν μικρός, αγοράστηκε από κάποιον ανόητο, ο οποίος φρόντισε σύντομα να τον ξεφορτωθεί, μόλις είδε την ραγδαία σωματική ανάπτυξη που είχε το ζώο. Άλλο αλιγάτορας, άλλο σαμιαμίδι!


Τη λύση στο πρόβλημα φαίνεται ότι τη βρήκε γρήγορα… παράτησε αυτό το πλάσμα στο νησί (χωρίς να σκεφτεί ότι είναι πολύ πιθανό να επιτεθεί σε άλλο ζώο, ή άνθρωπο προκειμένου να τραφεί) λες και πρόκειται για σπουργίτι που θα βρει τον δρόμο του…
Δεν γνωρίζουμε το νομικό πλαίσιο για την προστασία του αλιγάτορα, καθώς είναι ζώο της άγριας πανίδας, που εισάγεται στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε ούτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτρέπεται η υιοθεσία του. Προφανώς πρέπει  να βρίσκεται διαρκώς κοντά σε νερό καθώς είναι αμφίβιο ερπετό και φυσικά θα πρέπει να μπορεί να περιφέρεται σε μια μεγάλη έκταση γης.
Με αφορμή αυτό το συμβάν έρχεται στην επιφάνεια το πολύ σοβαρό πρόβλημα εμπορίας ζώων της άγριας πανίδας που εισάγονται από το εξωτερικό από τα pet shops.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου