Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Στην Κρήτη κακοποιούν ακόμα και στρουθοκαμήλους!


Στο χωριό Πιτσίδια στο Ηράκλειο της Κρήτης σύμφωνα με καταγγελίες αλλοδαπών που διαμένουν  εκεί, υπάρχουν  τρεις στρουθοκάμηλοι, των οποίων η ζωή απειλείται αφού ο άνθρωπος, ο οποίος έχει αναλάβει να τις φροντίζει, όχι μόνο δεν ασχολείται καθόλου μαζί τους, αλλά τις κακοποιεί συστηματικά και τις αφήνει να λιμοκτονούν από την πείνα.
Αλλοδαποί συγχωριανοί του δράστη μη βρίσκοντας άλλη λύση επικοινώνησαν με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 110 Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) και η Επιτροπή με τη σειρά της έστειλε επιστολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης, Νίκο Μαρκάκη, ζητώντας του να παρέμβει.
Στο email που απέστειλαν προς την Π.Σ.Ε.Ζ.Σ. οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι οι στρουθοκάμηλοι ήταν αρχικά 15, αλλά από τις κακουχίες και την ασιτία  πέθαναν οι περισσότερες και έχουν απομείνει μόνο τρία πουλιά πια,  των οποίων η κατάσταση είναι εξαιρετικά κακή.
Η Αναστασία Μπομπολάκη και η Μαρία Χουστουλάκη εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 Ζωοφιλικών Σωματείων ζητούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης να δώσει «εντολή να απομακρυνθούν οι στρουθοκάμηλοι από τον τόπο του μαρτυρίου τους και να μεταφερθούν με την φροντίδα και την επίβλεψη των συλλόγων μας  σε παρακείμενο χωριό, όπου διαμένει Γερμανίδα φιλόζωη, η οποία και δύναται και έχει τον χώρο και προπάντων την αγάπη να φροντίσει τα τρία πτηνά, έως ότου γυρίσει ο Ελβετός ιδιοκτήτης τους, ο οποίος αυτή την στιγμή νοσηλεύεται στην πατρίδα του».
Τα στοιχεία και του δράστη και της γυναίκας που προθυμοποιείται να σώσει τις στρουθοκαμήλους γνωστοποιήθηκαν στην Εισαγγελία ωστόσο για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιοποιούμε.
Φωτό: Αρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου