Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων συνεχίζονται. Απούσα η Πολιτεία και οι Δήμοι!


Συνάντηση με την αντεισαγγελέα Εφετών Κρήτης, Ειρήνη Χρυσογιάννη, είχε σήμερα ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία Των Ζώων»  με στόχο την υλοποίηση των όσων εξαγγέλθηκαν σε σχετική σύσκεψη στις 30 Απριλίου 2011 από διάφορες Αρχές, (αστυνομικές, εισαγγελικές, περιφέρεια) σε σχέση με τις κακοποιήσεις των ζώων στην Κρήτη αλλά για το δράμα των σκυλιών των βαρελιών, που οι κτηνοτρόφοι τα χρησιμοποιούν ως ζωντανά σκιάχτρα.
Όπως έγινε γνωστό εισαγγελική παραγγελία θα αποσταλεί στις αστυνομικές,  δημοτικές και κτηνιατρικές αρχές της Κρήτης με σκοπό την εφαρμογή των νόμων σχετικά με την προστασία και την ευζωία όλων των ζώων είτε αυτά είναι αδέσποτα είτε έχουν ιδιοκτήτες, είτε είναι παραγωγικά, είτε ανήκουν στην άγρια πανίδα).
Ο σύλλογος «Η Προστασία Των Ζώων»  συνεχίζει τησυστηματική περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων ζώων, όπου αυτά εντοπίζονται από τους εθελοντές φιλόζωους, και προσπαθεί να προσφέρει σε αυτά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Όπως εξηγεί η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του συλλόγου: «Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες ασχοληθήκαμε με ιδιόκτητο ζώο (!), το οποίο βρισκόταν στον δρόμο παρατημένο - έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του - το οποίο έφερε μεγάλο όγκο στο σώμα του.  Το σκυλί χειρουργήθηκε, αφαιρέθηκε ο όγκος, όμως παραμένει στον δρόμο.

Ένα ακόμα περιστατικό αφορά και πάλι ζώο πυροβολημένο στο πόδι. Το πόδι κόπηκε στη μέση από την σφαίρα που διαπέρασε τη σάρκα και το οστό του ζώου και το κόκκαλο προεξείχε! Το σκυλί χειρουργήθηκε, αναγκαστικά ακρωτηριάστηκε το πόδι του και τώρα είναι καλά.

Αυτό το ζώο εντοπίστηκε στην περιοχή Πανιχωρίου. Εκεί πρόσφατα είχαμε και άλλο περιστατικό με πυροβολισμό σκύλου. Ο δράστης αυτού του εγκλήματος μηνύθηκε, αφού υπήρχε μάρτυρας που τον είδε.
Το τρίτο περιστατικό αφορά συνθήκες διαβίωσης  του σκύλου. Όλο τον χειμώνα το ζώο ήταν αλυσοδεμένο - όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες - χωρίς κατάλυμα μέσα στο κρύο, μέσα στη βροχή και την παγωνιά. Ο ιδιοκτήτης τους ζώου μηνύθηκε.

Το τέταρτο περιστατικό αφορά επίσης  πυροβολισμό στο χωρίο Μεσκλά. Πυροβολήθηκαν δύο σκυλιά, μέσα στην αυλή του ιδιοκτήτη τους, το ένα πέθανε  στον δρόμο προς τον κτηνίατρο, το άλλο - το οποίο έφερε περισσότερα από 30 σκάγια - χειρουργήθηκε. Του αφαιρέθηκαν αρκετά σκάγια που βρίσκονταν σε επικίνδυνα σημεία και τώρα περιθάλπεται στο σπίτι του ιδιοκτήτη του.


Η Πολιτεία και οι Δήμοι είναι απόντες σε κάθε περίπτωση.  Αφήνουν ακόμη  απλούς πολίτες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Εκτιμάμε ότι η εισαγγελική παραγγελία  προς του Δήμους προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το  πρόγραμμα στείρωσης και περίθαλψης αδέσποτων ζώων σύμφωνα με τον νόμο  θα φέρει αποτελέσματα».


Διαβάστε επίσης:
Δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στην Κρήτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου