Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εθελοντές δύτες απομακρύνουν τα σκουπίδια από τον βυθό


Το πρόγραμμα «Φωνή Βυθού» της Μ.Κ.Ο. «Υδροναύτες» αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια περιβαλλοντικών δράσεων, που έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της ρύπανσης του βυθού στην Ελλάδα αλλά και την κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Όπως ακριβώς και το όνομα του προγράμματος αφήνει να εννοηθεί, στόχος του είναι η μεταφορά της «φωνής» των βυθών στην επιφάνεια, μέσω των ανθρωπογενών ρύπων που θα συγκεντρωθούν από τους αυτοδύτες και από τους εθελοντές επιφανείας.
Η «Φωνή Βυθού» μετράει ήδη τρείς ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις στην Κερατέα, στην λίμνη Βουλιαγμένης και στο λιμάνι του Λαυρίου, συνεχίζει με τους υποβρύχιους καθαρισμούς στην παραλία Γλυφάδας στις 8 Μαΐου, στον Γαλησσά της Σύρου στις 12/6, στο Πευκί της Ευβοίας, αλλά και σε μεγάλο αριθμό εθελοντικών δράσεων που ήδη σχεδιάζονται σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το έτος 2011 έχει ανακηρυχθεί ως ευρωπαϊκό έτος εθελοντικών δραστηριοτήτων. Οι Έλληνες αυτοδύτες συμμετέχουν σε τέτοιες περιβαλλοντικές δράσεις, αφού η ευαισθησία τους σε τέτοια ζητήματα είναι πια αποδεδειγμένη.
Μέσω της εκστρατείας εθελοντικών οικολογικών δράσεων – υποβρύχιων καθαρισμών «Φωνή Βυθού» οι διοργανωτές φιλοδοξούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με κάθε πρόσωπο, ομάδα ή φορέα που αναγνωρίζει πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μόνο αναγκαία, αλλά σπουδαίο καθήκον και ευθύνη όλων μας.

«Απευθυνόμαστε σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γιγαντώσει το “μαζί” με  εμάς, και τον καλούμε να γίνει και ο ίδιος το μέσο με το οποίο θα καταφέρει η “φωνή” του βυθού να ακουστεί πλατύτερα και δυνατότερα σε κάθε κατεύθυνση. Σε εποχές που λέξεις όπως το “χρέος” μονοπωλούν την καθημερινότητα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ουσιαστικότερο χρέος μας ως άνθρωποι, είναι αυτό που έχουμε δημιουργήσει προς την ίδια την φύση. Ας κάνουμε ένα ελάχιστο βήμα, για να της το ξεπληρώσουμε» εξηγεί ο Παναγιώτης Τασιαδάμης, πρόεδρος Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Υδροναύτες».
Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία «Φωνή Βυθού» αλλά και για τις δραστηριότητες της οργάνωσης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ydronaftes.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου