Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Ο Ηρακλής τα κατάφερε και τώρα ψάχνει τη δική του οικογένεια


 

Στις 15/3 το adespoto.gr δημοσίευσε τις φωτογραφίες που έλαβε από μια φιλόζωη στη Ρόδο. Ένα Chow Chow - Καυκάσου είχε βρεθεί σε άσχημη κατάσταση, υποσιτισμένο με πληγές στο πρόσωπο από ψώρα. Η φιλόζωη το πήγε για εξετάσεις και το σκυλί βρέθηκε αρνητικό σε καλαζαάρ αλλά θετικό στην ερλιχίωση, είχε βέβαια και ψώρα. Όμως τα εσωτερικά του όργανα ήταν σε καλή κατάσταση και έτσι ξεκίνησε αμέσως θεραπεία στο  Κυνοκομείο Ρόδου.

Σήμερα ο Ηρακλής εντυπωσιάζει ακόμα και από τις φωτογραφίες. Δεν μπορείς να ψηλαφήσεις πια τα κόκκαλα του, αφού πήρε όσα κιλά του αναλογούν! Το πλούσιο τρίχωμα του έχει καθαριστεί πλέον από τους ασβέστες και είναι φουντωτό!

Οι πληγές στο πρόσωπο του έχουν κλείσει και συνεχίζει την ανάρρωσή του. Ο άθλος αυτού του Ηρακλή όμως δεν θα γινόταν πραγματικότητα αν δεν υπήρχαν οι φιλόζωοι που τον βρήκαν και ενδιαφέρθηκαν, δεν τον αγνόησαν - όπως άλλοι συμπολίτες μας - ως «ένα ακόμα ετοιμοθάνατο, άρρωστο αδέσποτο».

Οι φιλόζωοι εθελοντές του Κυνοκομείου  Ρόδου που τον φροντίζουν τόσο καιρό αλλά και οι φιλόζωοι που από κάθε μεριά της Ελλάδας, χωρίς να τον δουν από κοντά, έστειλαν μία μικρή δωρεά ώστε να αγοράζονται τα φάρμακα του για τη θεραπεία του δεν προσπέρασαν αδιαφορώντας για το δράμα του ζώου!

Ο Ηρακλής είναι πια χαρούμενος, επιβλητικός και πολύ φιλικός με ανθρώπους, αναζητεί τη δική του οικογένεια. Αυτός ο αγαθός γίγαντας των 50 κιλών αξίζει την αγάπη σας. Για πληροφορίες: strayshelp@gmail.com.

Οι αρρώστιες από τις οποίες πάσχουν τα ζώα που βρίσκονται στους δρόμους δεν γιατρεύονται από μόνες τους, ούτε απλά «περνούν». Κάνουν τα ζώα να υποφέρουν κάθε στιγμή. Μόνο η φροντίδα του κτηνιάτρου μπορεί να τα σώσει!

 Αυτό είναι ένα μάθημα ζωής σε όσους αγνοούν τα ζώα που βλέπουν καθημερινά να υποφέρουν γύρω τους και αρκούνται στο «αχ το καημένο!». Ακόμα και αποκρουστικές πληγές ή αν φοβάστε ότι θα κολλήσετε κάτι, όλα αντιμετωπίζονται, αρκεί να προσφέρετε στο ζώο λίγη φροντίδα σε κτηνίατρο! Αρκεί να μην πείτε «δεν είναι δικό μου, είναι αδέσποτο…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου