Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Νεαρός στα Μέγαρα κόβει τ' αυτιά των σκυλιών που εμπορεύεται...


Ένας πιτσιρικάς στα Μέγαρα ο Μ. Πασχάλης (σύμφωνα με το προφίλ του στο facebook), όπως δημοσιεύει το www.adespoto.gr, δημοσίευσε στην σελίδα του μια σειρά από φωτογραφίες με τα «αγαπημένα» του σκυλιά.
Ο νεαρός – που ενδεχομένως να είναι μαθητής λυκείου – παρουσιάζει με περηφάνια τα μεγαλόσωμα ζώα που έχει εγκλωβισμένα σε κλουβιά (!) πίτμπουλ με κομμένα αυτιά και φυσικά κουτάβια που μόλις έχουν γεννηθεί…
Προφανώς ο νεαρός λόγω της νιότης του ή λόγω της αδιαφορίας των γονιών του προς αυτόν δεν γνωρίζει τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο.
Ο πιτσιρικάς από τα Μέγαρα αγνοεί ότι το να κόβεις ο ίδιος τ’ αυτιά και τις ουρές των ζώων είναι παράνομο. Είναι παράνομο ακόμα και αν το κάνουν οι κτηνίατροι, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται αλλά συνδράμουν στον βίαιο «καλλωπισμό» επειδή βγάζουν λεφτά από αυτή τη διαδικασία.


Ο πιτσιρικάς Μ. Πασχάλης αγνοεί επίσης ότι ο εγκλεισμός των ζώων σε κλουβιά και η πολύωρη ή η πολυήμερη παραμονή τους εκεί, δεμένα με χοντρή αλυσίδα είναι επίσης παράνομη πράξη καθώς συνιστά κακοποίηση.
Όσοι λένε ότι τα ζώα δεν πονούν μετά από αυτές τις επεμβάσεις ψεύδονται και ψεύδονται συστηματικά!
Ο πιτσιρικάς από τα Μέγαρα μόλις μια φιλόζωη του είπε ότι οι αγοραπωλησίες, η κοπή αυτιών, ο εγκλεισμός των ζώων είναι πράξεις παράνομες έσπευσε να διαγράψει τις φωτογραφίες από το προφίλ του, για να μην έχει μπερδέματα και πειστήρια.
Δυστυχώς για κείνον πολλές φωτογραφίες από αυτές που έχει δημοσιεύσει φτάνουν από email σε email και αναπαράγονται πολλά portal και blog που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ζώων…
Και καλά ο πιτσιρικάς - που ενδεχομένως έτσι να τραβά και την προσοχή της οικογένειας του ή των φίλων του ή των κοριτσιών με αυτό αντριλίκι - δεν ξέρει, καθώς είναι ακόμη παιδί, η οικογένεια του όμως τι κάνει γι’ αυτόν;
Όσο οι κυνηγοί και εκτροφείς Ντόμπερμαν, Πίτμπουλ, Ροτβάιλερ και άλλων ρατσών, μαζί με κτηνιάτρους ζητούν να μη συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο η εκ νέου απαγόρευση της κοπής αυτιών και ουράς γιατί... «δεν πονάνε τα ζώα» απλά ψεύδονται!
Δείτε εδώ τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook, όπου ο νεαρός καμαρώνει για την κοπή αυτιών του σκύλου του.
Στο προφίλ του ίδιου ατόμου υπάρχει άλπουμ με φωτογραφίες ολόκληρης γέννας κουταβιών (πάνω από 7). Κρατά βίαια κάποια κουτάβια από τον σβέρκο για να τα φωτογραφήσει και προφανώς να τα προβάλλει σε ενδιαφερόμενους... αγοραστές.

Σε φωτογραφία κουταβιού, πάλι από γέννα... όπου τον έχει κάνει «tag» άλλος φίλος του (Ken Pitbulls) μάλιστα υπάρχει το σχόλιο ότι «πουλήθηκε στον φίλο μου τον Μάκη», αποδεικνύοντας τις αγοραπωλησίες μεταξύ τους...


Επίσης, σε άλλη φωτογραφία ένα Ροτβάιλερ φαίνεται να μένει σε ταράτσα ενώ φορά κι αυτό χοντρή αλυσίδα, με λουκέτο!

Σε άλλα άλμπουμ του ίδιου φαίνονται άλλα πιτ μπουλ, όπως ένα σε κλουβί που δεν έχει αρκετό χώρο να κουνηθεί και φορά υπερβολικά χοντρή αλυσίδα στο λαιμό αντί για κολλάρο!




Σε άλλη φωτό μας δείχνει ένα σκυλάκι του, με το όνομα Κίρκη, στο οποίο φορά αλυσίδα στον λαιμό παρότι είναι το πολύ δύο μηνών! Βέβαια, να μαθαίνουν από μικρά στον ζυγό!!!

Πρόκειται για κλασική περίπτωση ανώριμου παιδιού, το οποίο κρατάει μεγαλόσωμα σκυλιά για να επιδεικνύει την μαγκιά ή τον αντρισμό του, αφού κανείς σε αυτή τη χώρα δεν ελέγχει το πώς συμπεριφερόμαστε στα ζώα.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου τον Σεπτέμβριο του 2009. Tότε πάλι ένας πιτσιρικάς στην Κρήτη έκοψε με ψαλίδι τ’ αφτιά του κουταβιού του και δημοσίευσε τις φωτογραφίες του δύσμοιρου αιματοβαμμένου ζώου στο facebook.

Αν δεν αλλάξουν αυτή την κακή συμπεριφορά της κοπής αυτιών και ουράς των σκυλιών οι νόμιμοι εκτροφείς ζώων τότε δεν θα σταματήσουν ούτε οι παράνομοι!

2 σχόλια:

  1. Το φοβερό είναι ότι απάντησε στη φιλόζωη που τον απειλούσε ότι τα αυτιά τα εκοψε κτηνίατρος κ τα αίματα που φαίνονται είναι πανω στο..χειρουργικό τραπέζι. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ????Απαγορεύεται ο ακρωτηριασμός ζώων για καλλωπιστικούς λόγους! Και άντε, στους εκτροφείς πάνε οι κτηνίατροι κ τα κόβουν - δεν δικαιολογούνται αλλά ισχυρίζονται ότι είναι το πρότυπο της φυλής και μπλα μπλα μπλα. Οταν πάνε πιτσιρίκια στα κτηνιατρεία ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΟΥΡΕΣ? Η απάντηση απλή: είναι πολλά τα ευρώ Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. aisxosssssssssssssssss!na timvrh8ei vash nomou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή