Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Οι πεζοπόροι είδαν με τα μάτια τους τη φρίκη των βαρελόσκυλων!

Στις 27 Μαρτίου 2011 ένας φυσιολατρικός σύλλογος στο Ηράκλειο της Κρήτης οργάνωσε μια πεζοπορία. Σε αυτή συμμετείχαν 60 άτομα τα οποία τηρώντας το πρόγραμμα της εκδρομής διέσχισαν το χωριό Μηλιαράδο της Βιάννου στην περιοχή Καψίλιο (Περατόστρατα) προκειμένου να πάνε στο βουνό.


Όμως στην άκρη του χωριού άναυδοι οι πεζοπόροι αντίκρισαν σκυλιά σε φριχτή κατάσταση. Τα έξι ζώα ήταν εξαθλιωμένα, υποσιτισμένα, δεμένα με αλυσίδες, χωρίς τροφή και νερό δίπλα σε κομμένα μεταλλικά βαρέλια, που όπως έχουμε πει, το καλοκαίρι λειτουργούν ως φούρνοι και το χειμώνα ως καταψύκτες.
Και αυτά τα ζώα έχουν τοποθετηθεί εκεί, ως αναλώσιμα αντικείμενα από τους βοσκούς, που χρησιμοποιούν τα έμβια και συναισθανόμενα όντα λες και είναι τσιμεντόλιθοι…
Οι πεζοπόροι σάστισαν με τη φρίκη και με τα όσα αντίκρισαν. Όλα τα ζώα μόνο στην θέα των ανθρώπων προσπάθησαν να κρυφτούν. Όλα είναι φοβικά, τρομοκρατημένα, σκελετωμένα, αφημένα στο έλεος των δυναστών – ιδιοκτητών τους. Μάλιστα η μία δύσμοιρη σκυλίτσα είχε μαζί της και το κουτάβι της… το οποίο προσπαθούσε να θρέψει αλλά μάταια…

Τα σκυλιά αυτά είναι δεμένα μέχρι τον θάνατο τους στη μέση του πουθενά… Βέβαια οι βασανιστές τους ξέρουν καλά που τα έχουν καθηλώσει…
Η εγκληματική συμπεριφορά πολλών κτηνοτρόφων συμβάλει σε αυτό το ατελείωτο δράμα. Ειδικά στην Κρήτη σε κάθε γωνιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε βοσκότοπο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Η Αστυνομία παίρνει πια στα σοβαρά τις καταγγελίες, που τις γίνονται και γι’ αυτά τα εγκλήματα αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί.
Απαιτείται συνολική δράση, από την Αστυνομία, τα φιλοζωικά σωματεία, τους κτηνοτροφικούς συλλόγους, τις νομαρχίες και τους δήμους.
Η Μαρία Χουστουλάκη και η Ρένα Σαμαρίτη απευθύνθηκαν και στο www.zoosos.gr  για να καταγγείλουν την εγκληματική νοοτροπία και την άγνοια των περισσότερων κτηνοτρόφων, καθώς αυτό το έγκλημα είναι ένα «καρκίνωμα» που ακόμα δεν έχει περιοριστεί. Η συμπεριφορά των κτηνοτρόφων προς τα ζώα είναι απάνθρωπη, ανήθικη, απολίτιστη και φυσικά εκθέτει την Κρήτη στα μάτια όλου του κόσμου μέσω των τουριστών…  
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Μ.Κ.Ο. «ΖΩΦΟΡΟΣ» πολιτισμός – περιβάλλον – ζωοφιλία: «Τα ζώα έχουν νοημοσύνη είναι απαραίτητα στην αλυσίδα της ζωής. Ο καθένας από εμάς που σέβεται την φύση σέβεται και αυτά. Κανένας μας δεν έχει δικαίωμα να τα κακοποιεί θεωρώντας τα ιδιοκτησία του. Ο σπισισμός – ειδισμός (ανωτερότητα των ειδών) είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον του πλανήτη.
Με νύχια και με δόντια θα πολεμήσομε την κτηνωδία, την βαναυσότητα αυτών των ψυχολογικά ανεπαρκών  που εννοούν να θεωρούν τους εαυτούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και τα ζώα ΚΤΗΝΗ!»

Διαβάστε επίσης:

"Δεμένα, αφημένα στο έλεος του χιονιά!" Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΡΕΣ ΑΝΗΘΙΚΕΣ, ΟΙΚΤΡΕΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕΣ .
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΆ ΑΝΑΠΉΡΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΊΩΝ.

    ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΎΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή